Zatürre Tedavisi | Zatürre Hastalığı Tamamen Geçer Mi?

22.09.2021
771
Zatürre Tedavisi | Zatürre Hastalığı Tamamen Geçer Mi?

Zatürre Tedavisi; Zatürre yaygın görülen, 0 ile 4 yaşındaki çocuklar, yetişkinlerde soğuk algınlığı ve griple ilerlemekte olan akciğer rahatsızlığıdır. Akciğerlerde virüs, bakteri ve mantar enfeksiyonlarının oluşması, ciğerlerin iltihapla dolmasına neden olur. Enfeksiyonun ciğerlere ulaşmasıyla birlikte hastada öksürük ve nefes darlığı problemlerine rastlanmaktadır. Tedavi edilmediğinde koah ve astım gibi kronik rahatsızlıklara dönüşebilir.

Zatürre Olan Biri Ne Yapmalıdır?

Zatürre tedavisi, ciğerlerin sıcak tutulması, hastanın bol su tüketmesi ve antibiyotiklerle mümkün olmaktadır. Çok ağır Zatürre olan birinin mutlaka hastaneye yatırılması ve yoğun bakımda oksijen ile birlikte antibiyotik tedavisine başlaması gerekmektedir. Pnömoni adı verilen rahatsızlıkta evde uygulanacak tedavilerde hastanın sıcak içecekler tüketmesi, kafein, sigara ve dumanlı ortamlardan uzak durarak, zencefil, ada çayı ve nane limon içmesi de etkili olacaktır.

Zatürre nasıl bulaşır; virüs, bakteri ve enfeksiyonların ağız yoluyla, aynı mendilin, bardağın ve kapı kolu gibi kullanımların olması durumlarında bulaşabilir. Virüs ve bakteri olara viral solunum yolu enfeksiyonu olduğu için kontrol altına alınmalı ve hasta Zatürre olan biriyle temaslı bulunmamalıdır.

Zatürre Hastalığı Nasıl Tedavi Edilir?

Zatürre tedavisi için hastanın öncellikle göğüs hastalıkları uzmanıyla görüşmesi ve beslenmesine dikkat ederek bol bol sıvı tüketmesi tavsiye edilmektedir. Yatak istirahati ve ateş düşürücü kullanılması da Zatürre hastalığı için önemlidir. Hastanın zaman içinde solunumda zorluk çekmesi, kuru öksürük ve göğüs ağrısı durumlarında hastaneye yatırılması söz konusu olabilmektedir.

Zatürre Belirtileri;

  • Baş ağrısı ve yan baş ağrısı öksürük kaynaklı olabilmektedir.
  • Hastada aşırı yüksek ateş, üşüme ile titreme aynı zamanda nefes almada zorluk görülmektedir.
  • Yorgunluk, karın ağrısı ve karında şişlik iştahsızlıkla birlikte seyir edebilir.
  • Kusma ve mide bulantısı, sarı veya yeşil balgamla birlikte kuru öksürük de Zatürre hastalığının en çok görülen semptomlarıdır.

Hastanın zaman içinde ağrı ve ateşinin artması, kısa zamanda Zatürre tedavisi görmesi gerektiren büyük bir risk alanına doğru ilerleyebilir. Bu nedenle Zatürre başlangıcında, antibiyotik kullanımına direnç göstermemeli ve bitkisel tedavi olarak da zencefil tüketerek ılık duş aldıktan sonra sıcak bir ortamda zaman geçirmelidir.

Zatürre İçin Ne Yenmeli?

Zatürre tedavisi için evde uygulanacak yöntemlerden biri sıcak içecekler özellikle bitki çayı tüketmektir. Zencefil ve fesleğen ağırlıklı çorba ve yiyecekler tüketilmesi de, zaman içinde öksürüklerin hafiflemesini sağlayacaktır. Havuç, susam ve sarımsak da doğal tüketilmesi gereken vitamin deposudur. Özellikle sarımsak doğal antibiyotik olarak, sağlıklı bir süreç geçirmeniz için tüketmeniz önerilen Zatürre için önerilen yiyecekler arasındadır.

Zatürre hastaları ne yememelidir; Bol baharatlı yiyecekler, cips, kahve ve çikolata gibi boğaza yapışan tuzlu ve tatlı gıdalardan uzak durulmalıdır. Bal yenebilir. Ancak balı sıcak su içinde tüketmek ciğerler için daha etkili bir çözüm olacaktır. Zencefil, bal ve karabiber kürü hazırlayarak göğsünüzü yumuşatabilirsiniz.

Zatürre Tedavisi; Zatürre Hangi Sistemin Hastalığıdır?

Zatürre hastalığı üst solunum yoluna bağlıdır. Enfekte  olan hastaların genellikle yoğun ateş ve öksürükle seyir eden rahatsızlıkları, zaman içinde yorgunluk ve halsizlikle devam edecektir. Hastanın düzenli olarak su içmesi ve sıcak ortamlarda bulunması önemlidir. Zatürre olan hastanın bulaştırıcı etkisi olduğu için kendini ve yakınları da korumaya alması önerilmektedir.

Akciğerdeki Zatürreye ne iyi gelir; akciğere sıcak içecekler, bitkisel içecekler ve pekmez iyi gelmektedir. Ancak pekmez hafif ılıtılmalı ve sıvı halde verilmelidir. Bulaşıcı bir hastalık olduğu için hastanın bol bol odasının havalandırılması ve yatak çarşaflarının değiştirilmesi önemlidir. C vitamini ve A vitamini de iyileşme süresinde iyi gelecektir.

Zatürre Tedavisi; Zatürreyi Ne Tetikler?

Zatürre sigara kullanan hastalar için tetiklenmesi olası hastalıklar arasındadır. Soğuk algınlığı faranjit ve bronşit hastalıkları kronik olan kişilerin zaman içinde tedavi olmaması durumunda Zatürre olması mümkündür. Zatürre tedavisi için mutlaka bol bol sıvı tüketilmesi, antibiyotik kullanılması ve hastanın odasının havalandırılması tavsiye edilir.

Uzmanla görüşerek, göğüs hastalıkları için gerekli olan bütün ilaç ve evde tedavi süreci dikkate alınmalıdır. Zamanla iyiye giden hastanın, su tüketimine ara vermemesi ve kronik bri rahatsızlık oluşmaması için mutlaka uzman görüşüne dikkat etmesi önemlidir.

Zatürre Tedavisi; Zatürre Olan Bir Daha Olur Mu?

Zatürre virüsüna bağışıklık kazansak da bir daha olma ihtimalimiz yüksektir. Ciğerde bakteri, virüs ve mantar olması durumundan kaynaklı oluşan Zatürre hastalığı için, hastanın bol su tüketmesi, antibiyotik kullanması ve uzman görüşüyle hareket etmesi önemlidir. Zencefil tüketmek, limon ve C vitamini ağırlıklı beslenmek de  Zatürre tedavisinde önemli rol oynamaktadır.

Düzenli beslenmek ve ilaçları aksatmamak, aynı zamanda Zatürre olan kişilerden uzak durmak kısa sürede hastalığın yeniden olmasını engelleyebilecektir.

Zatürre Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Zatürre hastalığı yoğun öksürük, balgam ve nefes darlığıyla seyir etmektedir. Hasta halsiz hisseder ve yüksek ateş görülür.

Zatürre Bulaşıcı Bir Hastalık Mıdır?

Akciğer enfeksiyonu olarak bulaşıcı hastalıklar arasında bulunan ve tekrarlanabilen hastalıklardan biridir.

Koronaya Ne İyi Gelir?

Zatürre korona kadar etkili bir hastalıktır. Akciğer hastalığı olan korona bol su tüketimi ve C vitaminiyle sağlıklı kalmanız için etkili olacaktır.

İlginizi Çekebilir;

Covid-19 Burun Akıntısı Olur Mu?

Covid-19 Zatürreye Çevirir Mi?

Covid-19 Akciğerlerde Ne Oluşturur | Akciğer Yaraları

Covid-19 Aşısı Özel Hastanelerde Ücretli Mi?

Akciğere İyi Gelen Yiyecekler | Ne Tüketilir?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.