Yanmış Sarı Saç Bakımı | Yanmış Sarı Saça Ne İyi Gelir?

18.03.2021
915
Yanmış Sarı Saç Bakımı | Yanmış Sarı Saça Ne İyi Gelir?

Saçların güzel görünmesi ve sağlıkla ışıldaması için birçok yöntem uygularız. Fakat günlük hayatta saçlarımız için kullandığımız kimyasal ürünler ya da fön, maşa, boya gibi işlemler saçlarımızı kurutur ve sağlıksızlaştırır. Özellikle saçları üst üste boyamak saça ciddi zararlar vermektedir. Sarı saçlar boyama esnasında ciddi anlamda kimyasal işlem gördüğü için boyama esnasında yanma ihtimali çok yüksektir. Yanmış sarı saç bakımı doğru şekilde yapıldığı zaman kurtarılması mümkün olabiliyor.

Sarı Saçlar Neden Yanmış Gibi Görünür?

Sarı saç rengi çok hoş bir görüntü yaratır fakat doğru ve sağlıklı bir sonuç için boya uygulaması çok önemlidir. güzel bir sarı renk yaratmaya çalışırken saçlar bazen yanabiliyor. Doğal saç renginiz koyu ise sarı tona ulaşmak için saçlara bazı işlemler yapılır. bu işlemler de saçın üzerinde bulunan koruyucu tabakanın kalkmasına neden olur ve dolayısıyla saçlarda kuru ve yanık gibi bir görünüme neden olur. Yanmış sarı saç bakımı doğru şekilde yapılmadığı zaman bu görünüm daha da kötüleşir.

Yanmış Sarı Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yanmış sarı saç bakımı yapılmadığı zaman saçın daha da kötü duruma gelmesi kaçınılmazdır. Saçlarınızı sarı renge çevirirken saç rengi açma işlemi yapıldıktan sonra mutlaka gerekli bakım yapılmalıdır. Saç açma işlemi sırasında turunculaşmanın da önüne geçmek gerekir. Doğru bakım ile turunculaşma problemi oluşmayacaktır. Bunun için de mor şampuanlar turunculaşmanın önüne geçer ve saçları besler. Şampuan uygulamasından sonra mutlaka sarı saçlar için bakım kremi kullanılmalıdır. Nem dengesinin sağlanması için gerekli olan b saç kremleri ile saçlar daha kolay taranarak yanık görünüm azaltılabilir.

Saçlar Yandığında Ne Yapılmalıdır?

Yanmık sarı saç bakımı yapılırken dikkat edilmesi gereken şey tekrar tekrar boyayarak kusurlar kapatılmaya çalışılmamalıdır. Özellikle saçlar yandıysa 5 ay kadar hiçbir boya uygulaması yapmadan beklenmeli, düzleştirme ve maşa yapılmamalıdır. Saçlar sık sık yıkanmalı ve besleyici yağlarla nemlendirilmelidir. Yarım su bardağı zeytinyağını cezvede kaynatmadan ısıtın ve saçlarınıza uygulayın. Bone ile saçlarınızı kapatarak 45 dakika kadar bekletin. Sonrasında saçlarınızı yıkayın. Haftada bir kez mutlaka uygulayın. Yanmış sarı saçlarınızın zaman içerisinde sağlığına kavuştuğunu göreceksiniz.

Yanmış saça nasıl bakım yapılır?
Boyadan dolayı yanmış saçların bakımı, saç bakım rutinleri ile birlikte gerçekleşmelidir. Tamamen yıpranmış ve dökülmeye başlayan saçlar için doğal bakım yağları tercih edilmeli. Hint yağı, badem yağı ve Zeytinyağı saç bakımında önerilen en önemli yağlardır. Yanmış saçlarınıza haftanın belirli günleri içerisine bakım yaptığınız takdirde eski haline gelir.
Yanmis yipranmis saclara ne iyi gelir?
Yanmış yıpranmış saçlara en iyi saç bakım yağları iyi gelir. Duş öncesinde ve duş sonrasında Zeytin yağı, Hint yağı saçlara dipten uca doğru uygulanmalı. Haftada iki ya da üç kez yanmış ve yıpranmış saçlara bu bakım yapılırsa, yumuşak ve canlı görünüm oluşur. Ancak düzenli bir kullanım önemlidir.
Sarı saç bakımı nasıl yapılır?
Diğer saç tiplerine göre sarı saç bakımı önemlidir. Sarı saçlar açıcı ile birlikte oluştuğu için açıcının kimyasal etkisi saçlara fazla zarar verir. Sarı saç bakımı doğal bitkisel yağ bakımları ile birlikte yapılmalıdır. Ancak bu bakım düzenli olarak haftanın belirli günleri içerisinde gerçekleşmeli.
Saçlarım Oryalden yandı ne yapmalıyım?
Saçları oryalden yananlar için şampuan, bakım kremi ve bitkisel yağlar önerilir. Saçınıza şampuanla bakım yapıldıktan sonra bakım kremleri ve bitkisel yağlarla düzenli bir rutin oluşturulmalı. Bunu yalnızca duş sonrası değil, duş öncesinde de yapmanız gerekir. Zerdeçal yağı, yanan saçlarda etki gösterir. Aynı zamanda Hint yağı ve badem yağını orijinal halini de saçlarınız için kullanabilirsiniz. Herhangi bir yan etki oluşturmaz.

İlginizi Çekebilir;

Sarı Kantaron Yağı

Beyaz Saçları Kapatmak İçin Doğal Yöntemler

İdrar Yolu Enfeksiyonuna İyi Gelen Yiyecekler

Boyalı Saç Bakımı

Röfleli Saç Bakımı Evde Nasıl Yapılır?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.