Sülük Tedavisi | Sülük Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Sülük tedavisi, tarihsel bir tedavidir. Geçmiş zamanlardan günümüze kadar belirli hastalıkların önlenebilmesi adına kullanılan tedavi çeşididir.
İçindekiler
Sülük Tedavisi Nedir?
Sülük tedavisi, tıbbi sülük olarak isimlendirilen çeşitli hayvanlarla birlikte uygulanan bir tedavidir. Tedavi vücutta bulunan durağan kanın boşaltmasıyla beraber, sülüğün salyasındaki enzimlerinde şifa sağlaması ile kaynaklıdır. Sülük salyasında 106 değişik enzim bulunur. Bu enzimler belirli hastalıklarda ya da vücuttaki belirli rahatsızlıklarda şifa oluşturur. Yapılan araştırmalar doğrultusunda sülüğün salyasında ki enzimler, insan vücudu açısından oldukça yararlı ve belirli hastalıkların tedavisinde de herhangi bir zarar oluşturmadan kullanılabileceği yönünde geliştirilmiştir. Fakat burada belirli riskli hastalıkları olanlar, cildinde ciddi problemler olanlar için doktor kontrolünde sülük tedavisi alınmalıdır. Doktor kontrolü dışında kişiler gelişigüzel sülük tedavisi uygulamamalı.
Sülük Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Sülük tedavisi, belirli hastalıklara %100 etki sağlar. Bunlar;
- Damarsal sorunlarda oluşan rahatsızlıklar
- Hemoroid
- Boyun fıtığı
- İskelet sisteminde oluşan belirli hastalıklar
- Ciltte oluşan rahatsızlıklara iyi geldiği görülür.
Bununla beraber birçok cilt hastalığında da sülük tedavisi uygulanmaktadır. Bunlar egzama ve Sedef hastalığı başta olmak üzere yer edinir. Göz hastalıklarında, gözün rahatsızlığına göre değişkenlik gözetir. Sülük tedavisi için belirli kremlerle cilt rahatsızlıkları giderilebilir. Ancak içlerinde sülük bulunan kremler, yalnızca doktor kontrolünde uygulanmalı. Doktor kontrolü olmadan cilde herhangi bir sülük kreminin direkt olarak temas ettirilmesi, istenmeyen sonuçlar oluşturabilir.
Sülük Tedavisi Kimlere Yapılmaz?
Sülük tedavisi belirli kişilere rahatlık uygulanabildiği gibi belirli kişiler de bu durumdan muzdariptir.
- Ciddi anemisi olan kişilere sülük tedavisi yapılmaz.
- Kan sulandırıcı ilaç kullanan kişilerde Sülük tedavisinden yararlanamaz.
- Bununla birlikte gebe kadınlara, emziren annelere
- Kanama diyatezi varlığında aktif kanama problemi yaşayanlar da, sülük tedavisi tercih edilmez.
- Kalp yetmezliği ya da diyabet hastalığı gibi belirli tanılar konulduğu takdirde de burada sülük tedavisi önerilmez.
Sülük Tedavisi Ne Zaman Etkisini Gösterir?
Sülük tedavisi, etkisi anlık olarak gerçekleşmez. Bunun için yaklaşık 8 ay boyunca beklenilmesi önerilir. 8 ay sonrasında ki daha uzunca bir süreçte, sülük tedavisinin görülmesi de mümkün. Bu tedavi kişinin rahatsızlığına göre farklılık sağlar.
Sülük Tedavisi Hangi Durumlarda Uygulanmaz?
Tıbbi sülük tedavisi, belirli durumlarda ya da belirli bölgelerde uygun olmaz. Bu durum doktorlar tarafından da önerilmez. Aktif kanama odağının varlığı, ciddi anemi, kan sulandırıcı ilaç kullanımı, gebelik ya da emzirme gibi durumlarda sülük tedavisi yan etki oluşturabilir. Bu insan sağlığı açısından büyük problemler oluşturabileceği için uygulanmaması daha etkili olur.
Sülük Tedavisinin Zararları Nelerdir?
Doktor kontrolü dışında sülük tedavisi uygulandığı takdirde belirli zararlar oluşur. Sülük tedavisinin zararları içerisinde başlıca sorun, enfeksiyon riskidir. Bununla birlikte sülük direkt olarak cilde temas ettirildiği takdirde alerjik tepkimeler oluşturabilir. Yarayı dokunun içine gömebilir. Ciddi ve uygulanmaması gereken yerlerde sürük tedavi uygulandığı takdirde, ölümcül bir zararı da olması mümkün. İçeriğinde sülük mineralleri ya da sülük salyasının enzimleri bulunan kremler yer edilir. Bu kremler ciltte ya da herhangi bir hastalıkta kullanıldığı takdirde doktor kontrolünde olunmalıdır. Doktorunuz onay verdiği takdirde bu kremleri cildinize ya da herhangi bir rahatsızlığınızın bulunduğu bölgeye temas ettirmelisiniz. Böylece yan etkileri, kişiye kalıcı sorunlar oluşturmaz.
Sülük Tedavisi Hangi Aralıklarla Yapılmalıdır?
Sülük tedavisi alan kişiler için ortalama 10 seans uygulama önerilir. Bu durum belirli hastalarda 3 ya da 5 seans arasında değişkenlik gözetir. Belirli hastalar için de etkili sonuç alınması istenildiği takdirde 10 seanstan daha fazla uygulamada gerekebilir. Bu durum hastanın durumuna, hastaya, hastanın seansta gördüğü etkiye göre farklılık sağlar.
Sülük Tedavisi Risk Oluşturur Mu?
Sülük tedavisi riski, nasıl uygulandığına göre farklılık sağlar. Doktor önermediği zaman uygulanırsa risk oluşturabilir. Uygulanmaması gereken hastalıklarda tedavi edebileceğine inanılıp uygulandığı takdirde de büyük riskler oluşturabilir. Bu riskler alerjik tepkime, yan etki ile beraber kalıcı cilt problemleri gibi etmenlerle birlikte yer edinir. Sülük tedavisinin risk seviyesi, ölümcül hastalıklara kadar ilerleyebilir. Bu sebepten dolayı %100 etkili bir tedavi olsa da, önerilmeyen durumlarda uygulanmaması tavsiye edilir.
İlginizi Çekebilir;