Saç Bakımı Temiz Saça Mı Yapılır | Boya Temiz Saça Mı Kirli Saça Mı?

09.03.2021
2.040
Saç Bakımı Temiz Saça Mı Yapılır | Boya Temiz Saça Mı Kirli Saça Mı?

Saç, hem kadın hem erkekler için en önemli aksesuarlardandır. Özellikle kadınlar için bakımlı ve güzel saçlara sahip olmak çok önemlidir. Şıklığın tamamlayıcısı olan saçlar için düzenli bakım mutlaka yapılması gerekir. Bunun için saç bakımı nasıl yapılır, saç bakımı temiz saça mı yapılır gibi sorular birçok kişi tarafından araştırılan konulardandır.

Saç Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Her kadın ışıldayan, pırıl pırıl ve sağlıklı saçlara sahip olmak ister. Bunun için de kullandığınız şampuandan saç maskesine, bakım kürlerine kadar dikkatli ve özenli seçim yapılmalıdır. Saçınızı tanımak, saç bakımı yapmaya başlamadan önce atılması gereken ilk adımdır. Saça yanlış bakım yapmak saçın kepeklenmesine, yağlanmasına ya da daha güçsüz bir hale gelmesine neden olabilir. Bu sebeple öncelikle saçınızın yapısını tanımalısınız. Sonrasında ise saç bakımını bu doğrultuda yapmalısınız. Saç bakımı temiz saça mı yapılır, saç bakımı yapmaya başlamadan önce saçınızın çok yağlı olmamasına özen göstermelisiniz.

Saçlar Nasıl Temizlenmelidir?

Temiz saça bakım nasıl yapılır, saç bakımı yapmadan önce saçlarınızı ve saç derinizi mutlaka temizlemelisiniz. Günlük yaşamımızda hava kirliliği, toz, nem, ter ve saçımıza uyguladığımız ürünler sebebi ile saçlarımız çok çabuk kirlenir.

Kirlerin üzerinden yapılacak saç bakımından yeteri kadar fayda sağlanamayacaktır. Özellikle saç derisinde gözeneklerin kapalı olması ve saç boylarında da kir oluşması sebebi ile temizlenerek bakımın yapılması önemlidir. Saçınızı temizlerken de seçtiğiniz şampuan bitkisel içerikli olmalıdır. Petrol, sülfat ve sodyum içeren şampuanlar saçlara zarar verir. bitkisel yağların kullanıldığı, E ve A vitaminleri içeren şampuanlar kullanılmalıdır ve saç yıkama esnasında kullanılan şampuan miktarı çok fazla olmamalıdır.

Saç Bakımı Temiz Saça Mı Yapılır; Yağlı Saçlar Nasıl Temizlenir?

Saç bakımı temiz saç için, saçlarınızın temiz olmaması durumunda saç bakımından yeteri kadar faydalanamazsınız. Saçlarınız kendiliğinden çok yağlı ve yeni yıkansa bile hemen yağlanan bir yapısı varsa kuru şampuanlar kullanabilirsiniz. Şampuan haricinde pudra da kullanarak yağlı görünümden saçlarınızı uzaklaştırabilirsiniz.

Özellikle saç bakımı yapmadan önce temizlediğiniz saçınızı kurularken kullandığınız havlunun da pamuklu ve organik olanlarını kullanmalısınız. Sert havlular saçların kırılıp kompasına sebep olur. Ayrıca saç kurutma makinesi mümkünse soğuk olarak çalıştırılmalıdır.

Saça sürülen yağlar kaç saat durmalı?
Saça sürülen yağlar yağın çeşidine ve saç tipine göre farklılık gözetir. Ortalama 1 saat kadar durmalı. Örneğin orijinal zeytin yağını saçlarınıza uyguladığınız zaman yarım saat durması yeterlidir. Orijinal zeytinyağı yoğun olduğu için saçta uzun süre kalması problem oluşturur. Ancak bilinen Hint yağı ya da zerdeçal yağı 1 saat kadar durduğu takdirde durulama yapılmalı.
Kirli saça bakım yapılır mı?
Kirli saça bakım yapılması diğer bir ifade ile duş öncesi bakımdır. Bunun için saç maskeleri bulunur. Saç maskeleri kirli saça uygulanabilir. Kirli saça uygulandıktan sonra yıkama esnasında derinlemesine temizleme önemlidir. Sonrasında çeşitli bitkisel yağlarla destekleme yapılır.
Saça kaç günde bir bakım yapılır?
Saçın tipine, kullanılan bakım rutinine göre yapılan işlemler farklılık gözetir. Ancak haftada bir ya da iki kez saçlara derinlemesine bakım yapılmalı. Bu durum saçın daha hacimli, daha gür ve daha parlak görünmesi adına tercih edilir. Sürekli olarak bakım yapılması, saçı zedeler. Bunu da bilmekte fayda var.
Saç gürleştirmek için hangi yağ?
Saçınızın daha gür bir hale gelmesi için çeşitli yağları kullanabilirsiniz. Bunlar zeytinyağı, badem yağı, Hint yağı ve zerdeçal yağıdır. Bu yağlar dışında saçınızın tipine göre farklı yağlar kullanabilirsiniz. Ancak genel olarak badem yağı ve Hint yağı saç gürleştirme adına tercih edilir.

İlginizi Çekebilir;

Doğal Yöntemlerle Ben Yok Etme

Cildi Temizlemek İçin Doğal Yöntemler

Ciltteki Sivilce Lekeleri Nasıl Geçer?

Saç Bakımı Maskesi Nasıl Yapılır?

Doğal Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

 

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.