Restoratif Diş Tedavisi | Restoratif Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

11.09.2021
611
Restoratif Diş Tedavisi | Restoratif Diş Tedavisi Nasıl Yapılır?

Restoratif diş tedavisi, adını restore etmek kelimesinden alan ve dişlerin sağlıklı bir görünüme kavuşması için uygulama yapan tedavi yöntemidir. Diş renginde sararmaların meydana gelmesi, diş arasının estetik görünmemesi, diş çürümesi gibi şikayetleri olan kişiler, Restoratif diş tedavisi ile istedikleri diş sağlığına ve görünümüne kavuşur.

Restoratif Diş Tedavisi Ne Yapar?

Restoratif diş tedavisi estetik açıdan sağlıklı bir diş görünüme kavuşulması için uygulanan tedavi yöntemidir. Dişler arasındaki dizilim görüntüsünün düzelmesi, dişlerin beyazlatılması, diş taşlarının giderilmesi, diş yüzeyinin temizliği ve estetik bir gülüş yakalanması için uygulanan tedavilerin bütünü Restoratif diş tedavisi içerisinde yer alır.

Restoratif diş tedavisinde; kompozit uygulamalar, gülüş tasarımı, dentin hassasiyeti uygulamaları, vital pulpa tedavisi yapılır. Tedavi sürecinden sonra diş sağlığının korunması tedavinin etkili olması için önemlidir. Dişlerin doğal olarak beyaz ve sağlıklı görünmesi için çilek kürü yapılabilir. 5-6 adet çileğin ezilerek kür kıvamına getirilmesi ardından içerisine bir miktar karbonat eklenerek doğal bir şekilde beyazlaması sağlanabilir. Tedavi sonrasında uygulanacak doğal çözümlerle ilgili doktor tavsiyesi alınması önemlidir.

Restoratif Diş Tedavisi Dolgu Yapar Mı?

Restoratif diş tedavisi restorasyon uygulaması yapar. Dişlerin çürümesi madde kaybına uğramasına neden olduğu için çürük kısım temizlenerek dişe uygun malzemelerin kullanılması ile tedavi yapılır. Restoratif diş tedavisi dolgu yapılarak dişlerin eski sağlığına kavuşmasına yardımcı olur. Dişlerin çürümesi veya kırılması durumlarında uygulanan dolgu tedavisi ardından diş sağlığının korunması önemlidir. Dolgu sonrası dolgulu diş üzerine fazla baskı yapılmaması, dişlerin düzenli olarak fırçalanması önemlidir.

Restoratif Diş Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Restoratif diş tedavisi diş sağlığının bozulması, dişlerde çürüme ve kırılma olması, diş renginin sararması, diş lekelerinin artması gibi durumlarda dişlerin restore edilmesini sağlayan tedavi yöntemidir. Diş tedavisi sürecine başlamadan önce hastanın dişlerindeki sağlık sorununun tespit edilmesi adına muayene yapılır. Bu sürede diş taşlarının temizlenmesi ve diş yüzeyinin temizlenmesi gibi işlemler uygulanabilir.

Restoratif diş tedavisi süresi uygulanacak işlemlere göre değişiklik gösterir. Dişlerinde çürüme sorunu olan hastaların tedavileri çürüklerin temizlenmesi ardından dolgu yerleştirilmesi ile tamamlanır. Bu süre 1-2 gün gibi kısa süre içerisinde gerçekleştirilir. Diş taşlarının temizlenmesi ve dişlerin beyazlatılması işlemleri 1 gün içerisinde tamamlanır. Diş aralığının sıkılaştırılması için uygulanan işlemler 15-20 kadar sürebilir.

Dolgu Restorasyonu Nedir?

Dolgu restorasyonu Restoratif diş tedavisi uygulamalarından biridir. Diş dolgusu; dişlerde çürüme, kırılma, çatlak olması durumunda dişe uygun dolgunun yerleştirilmesi ile yapılır. Dişlerde çürüme veya kırılma olması zamanla maddi kaybına uğramasına sebep olur. Bu nedenle hastanın dişlerin ağrı ve sızı olmasına neden olmaktadır.

Restoratif diş tedavisi hastanın dişlerindeki madde kaybının giderilmesi için tedavi yapar. Diş çürümesi durumunda çürükler temizlenir ve açılan boşluğa dişe uygun dolgu yerleştirilir. Kırılma veya çatlama durumlarında diş rengine ve yapısına uygun dolgu yapılarak dişlerin sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşması sağlanır. Dolgu restorasyonu diş arasındaki açıklıklarında kapanması için de uygulanan diş tedavilerinden biridir.

Dolgu Tedavisi Hangi Bölümde Yapılır?

Dolgu tedavisi; dişlerin kırılması, çatlaması veya çürümesi durumunda uygulanan tedavi yöntemidir. Dişlerde çürüme meydana gelmesi durumunda oluşan maddi kaybının önüne geçilmesi için çürüklerin temizlenmesi gerekir. Dolgu tedavisinde çürük kısımlar temizlenir ve diş yapısına uygun bir şekilde dolgu uygulanır. Dişlerde kırılma, aralarının açık olması ve çatlama durumunda da dolgu tedavisi uygulanmaktadır.

Dolgu tedavisi Restoratif diş tedavisi ana bilim dalı tarafından yapılır. Restoratif diş tedavisi uygulamaları dişlerin sağlıklı ve estetik bir görünüme kavuşması için yapılmaktadır. Gülüş tasarımı için diş boşluklarının kapanması, diş kırıklarının ve çatlamalarının giderilmesi gibi tedaviler Restoratif diş tedavisi uygulaması içerisinde yer alır.

Kompozit Diş Dolgusu Ne Demek?

Kompozit diş dolgusu; dişlerde çürüme, kırılma, çatlama gibi sorunlar yaşanmasından dolayı uygulanan tedavi yöntemidir. Restoratif diş tedavisi uygulamalarından biri olan dolgu tedavisinde diş bozuklukları giderilir. Diş yapısına ve rengine uygun dolgu seçilmesi ardından Kompozit dolgu uygulaması 1-2 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Diş dolgusu, ön dişlerde ve arka dişlerde uygulanır. Diş aralarındaki açıklıkların giderilmesi için de Kompozit dolgu tedavisi yapılmaktadır.

Diş Eti Şişmesi Nasıl Geçer Evde Tedavi?

Diş eti şişmesi zamanla diş yapısının bozulmasına ve Restoratif diş tedavisi uygulanmasına neden olur. Diş eti şişmesinin sebebinin diş etinin iltihaplanması sonucunda meydana gelir. Ağrı, diş hassasiyeti ve ağız kokusu gibi sorunlara sebep olur. Diş eti şişmesini engellemek için evde uygulanabilecek doğal yöntemler vardır. Diş etinde şişme ve ağrı olan kişiler, karanfil yağı kullanarak diş eti şişmelerinin önüne geçebilir.

Karanfil yağı, diş etindeki iltihaplanmayı giderir ve diş ağrılarının azalmasını sağlar. Pamuk yardımı ile 2-3 damla karanfil yağını şişen diş etinin üzerine uygulamanız ve günde bir kez uygulamaya devam etmeniz ardından diş etiniz eski sağlığına kavuşur. Vanilya özü de ağız içindeki bakteri ve mikropların çoğalmasını engelleyerek diş etindeki şişmenin hafiflemesini ve ağrıların geçmesini sağlar.

Restoratif Diş Tedavisi Nedir?

Dişlerin sağlıklı ve estetik görünmesi için Restoratif diş tedavisi uygulanır.

Restoratif Diş Tedavisi Porselen Kaplama Yapar Mı?

Restoratif diş tedavisi estetik porselen kaplama işlemi yapar.

Diş Beyazlatmak İçin Hangi Tedavi Uygulanır?

Diş beyazlatmak için Restoratif diş tedavisi uygulanır.

İlginizi Çekebilir;

Restoratif Diş Tedavisi Nedir

Protetik Diş Tedavisi

Diş İltihabı Nasıl Geçer?

Diş Eti Tedavisi

Diş Kanal Tedavisi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.