Prp Tedavisi | PRP Tedavisi Neye İyi Gelir?

07.09.2021
611
Prp Tedavisi | PRP Tedavisi Neye İyi Gelir?

Prp tedavisi modern çağ sağlık teknolojilerinde sıkça adından bahsettiren bir yöntem olmasına rağmen; bu tedavinin içeriği ve nasıl yapıldığı, kimler için uygulanabildiği gibi soruların cevapları halen birçok kişi tarafından bilinmiyor. İşte bu yüzden Prp tedavisi içeriğine geçmeden önce bu yöntemin ne olduğuna ve kimler için uygulanabileceğinden biraz bahsedelim.

Prp tedavisinin asıl amacı; kişinin kanından plazma elde edilmesi ve daha sonrasında da bu plazmanın çeşitli hücre yenilenmelerini sağlamak amacı ile kullanılmasıdır. Uzun ve İngilizce ismi Platet Rich Plasma şeklinde olan bu tedavide temel yöntem; kişinin trombosit yönünden zengin olan kanından belli bir miktar alınması ve bu kanın özel işlemlerden geçirildikten sonra plazmaya ayrılarak, kişiye geri enjekte edilmesidir.

Prp, estetik amaçla ( saç dökülmesi, hücre yenilenmesi vs. ) kullanılabileceği gibi ortopedik rahatsızlıkların iyileştirilmesinde, yaraların iyileştirilmesinde ve ağrı tedavisinde de kullanılabilmektedir.

Prp Tedavisi Neye İyi Gelir?

Prp tedavisi, yukarıda bahsettiğimiz gibi pek çok sorunun ya da rahatsızlığın tedavisinde uygulanabilmektedir. Bu bağlamda Prp tedavisi kullanım alanları konusunda; sivilce oluşumu, yara izleri, güneş lekeleri, kırışıklık gibi durumlar örnek verilebilir. Ayrıca buna ek olarak; cilt çatlakları, saç tedavisi, sarkma, yaralarda iyileşme gibi pek çok durumda da kullanılabilir.

Eğer kırışıklık, sarkma, cilt çatlakları gibi problemleriniz varsa ve bu durum sizleri rahatsız ediyorsa o zaman bir doktora muayene olabilir ve bu tedavi yöntemi üzerine konuşabilirsiniz. Yan etkisi ya da riski olmayan bir tedavi yöntemi olması nedeniyle özellikle ilerleyen yaşlardaki kadınlar tarafından sıkça tercih edilmektedir.

Prp Tedavisi Kimlere Uygulanır?

Prp tedavisi ve içeriği kadar, bu tedavi yönteminin kimlere uygulandığı da merak konusu haline gelmiştir. Ağrısız, sancısız ve pratik bir yöntem olması nedeniyle pek çok kişi tarafından birçok sorunun çözümü için kullanılan Prp’den belirli kriterlere uyan ve belirtilen şartları sağlayan herkes faydalanabilir.

Prp tedavisinin uygulanabileceği kişiler kimlerdir diye soranlar için daha öznel bir tanım verecek olursak;  akut ya da kronik ağrılara sahip olan, kırışık, çatlak, sivilce, sarkma gibi problemlerden rahatsız olan ve aynı zamanda yoğun saç dökülmesi yaşayan kişiler cevabını verebiliriz. Ayrıca eklem ve kas ağrıları için de bu tedavi yönteminden faydalanılabilmektedir.

Prp Tedavisi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Prp tedavisi sonrası dikkat edilmesi gereken bazı hususlar mevcuttur. Bu hususlar, tedavinin yapıldığı amaca göre değişiklik göstermektedir. Prp tedavisi sonrası dikkat edilmesi gerekenler listesine genel bir bakacak olursak; eğer saç dökülmesi nedeni ile bu tedaviyi almışsanız o zaman doktorunuzun önereceği bir şampuan kullanmalı ve tedaviden sonra en azv3 saat saçlarınızı yıkamamalısınız. Eğer kırışıklık, sivilce gibi nedenlerden dolayı bu tedaviyi almışsanız yine cildinize uygun ürünler kullanmalı ve bir süre makyajdan kaçınmalısınız.

Ayrıca kan sulandırıcı ilaçları 7- 10 günlük bir süreç içerisinde kullanmamalı ve bu konuda mutlaka doktorunuza da danışmalısınız.

Diz Prp Kaç Günde Etkisini Gösterir?

Bilindiği üzere Prp tedavisi eklem ve kas rahatsızlıkları ve ağrılarında da kullanılmaktadır. Eğer bu tür şikayetlerden dolayı Prp tedavisi almışsanız, öncelikle tedavinin 1 ay ara ile 3 kez uygulandığını belirtmek isteriz. Bu enjeksiyonlar dahilinde iyileşme süresi 1- 2 hafta içerisinde başlar. Diz Pr tedavisi etkisi ise, dizde meydana gelen hasar da göz önünde bulundurularak 3 ila 12 ay arasında hissedilir ve iyileşme bu süreçlerde başlar diyebiliriz.

Prp Sonrası Ağrı Oluyor mu?

Prp tedavisi sonrasında bir takım yan etkiler daha doğrusu fiziksel etkiler hissedilebilir. Bu etkiler tabi ki, Prp’nin hangi amaçla ve nereye uygulandığını göre değişebilir. En sık görülen yat etkilerden biri de Prp sonrası ağrı sorunudur. Eklem ve kas ağrıları ya da buralarda meydana gelen tahribat nedeni ile Prp tedavisi alan kişilerde bir müddet ağrı problemine rastlanabilir. Bu normal bir durumdur ancak ağrı dayanılmayacak boyutlarda ve uzun süredir geçmemiş ise o zaman doktorunuza bu hakkında danışın.

Prp Uygulaması Acı Verir mi?

Prp tedavi yukarıda da bahsettiğimiz üzere son derece pratik ve son derece kısa süreli bir işlemdir diyebiliriz. Genel anlamda enjeksiyon yöntemi ile yapıldığı için hacı hissiyatı tedavi bölgesine göre farklılık gösterebilir. Örneğin; dize uygulanan Prp uygulamasında acı durumuna pek rastlanmaz. Daha doğrusu hissedilen acının yalnızca enjeksiyon acısı ile orantılı olduğunu söylemek mümkündür.

Prp Zararları Nelerdir?

Prp tedavisi her ne kadar yan etkisiz bir tedavidir denilse de bilindiği üzere her tedavi yönteminde mutlaka bir risk durumu bulunmaktadır. Eklem- kas hasarlarında Prp tedavisi uygulanan kişilerde büyük ölçülerde düzelme durumu söz konusu olabilirken; özellikle estetik amaçla yaptırılan Prp tedavisinde bazın yan etkiler söz konusu olabiliyor. Bu yüzden bu tür riskleri ve durumları her zaman ihtimal dahilinde düşünmeli ve tedaviye buna göre yaklaşmalıyız. Peki; Prp zararları nelerdir?

Prp tedavisinde en sık rastlanan yan etkiler alerjik reaksiyonlardır. Çünkü tedavide vücudun bir noktasından alınan kanın cilde nakledilmesi işleminde bu kanın içerisinde bulunan ve çeşitli ilaçlarla da desteklenen maddelere karşı alerjenik bir durum gözlemlenebilir.

Prp Tedavisinde İyileşme Ne Zaman Sağlanır?

Bu tedavinin türüne göre değişebilir. Çoğu tedavi yönteminde yalnızca 1 gün istirahat edilmesi bile yeterlidir.

Prp Tedavisi Kaç Seansta Tamamlanır?

Bu da yine tedavi türüne göre değişse de genelde 2- 3 seans içerisinde tedavi tamamlanmaktadır.

Prp Ücreti Ne Kadar?

Tedavinin ücreti türe göre 500 ila 1000 TL arasında değişmektedir.

İlginizi Çekebilir;

Diz Ağrısı Nasıl Geçer?

Kanal Tedavisi Sonrası

Kanal Tedavisi Sonrası Ağrı

Bitkisel Göz Altı Kremi

35 Yaş İçin En İyi Göz Kremi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.