Ozon Tedavisi Nedir | Ozon Tedavisi Nelere İyi Gelir?
Ozon Tedavisi Nedir?; Ozon tedavisi, alternatif tıpta kullanılır. Ozon sağaltım amacıyla kullanılan ve belirli rahatsızlıklarda kesinlikle önerilen tedavi biçimidir.
İçindekiler
Ozon Tedavisi Nedir, Ne İşe Yarar?
Ozon tedavisi, kanser hastalarında tamamlayıcı bir tedavi niteliği taşır. Tercih edilen yöntemler içerisindedir. Ancak burada uygulanması ya da kanser hastalığının seviyesine göre ne düzeyde etki sağlayacağı, doktor kontrolünde olmalıdır. Bağışıklık sisteminin aktivasyonunu artırır. Bu bağışıklık sistemi açısından oldukça önemli bir detaydır. Kanserle savaşan hücrelerin üretiminin desteklenmesi gerektiği takdirde ozon tedavisi, oksijen terapisi ile birlikte yardımcı olur. Ozon tedavisi alanında uzman bir doktorla birlikte uygulanmalıdır. Herhangi bir doktorun ozon tedavisi ile ilgili yeterli düzeyde birikimi olmadığı takdirde uygulanması önerilmez. Vücudun genel direncine olumlu yönde katkı sağlayan ozon tedavisinin en işe yaradığı hastalık, kanser hastalarıdır. Kanser tedavisinde doğru yöntemlerle uygulandığı takdirde büyük ölçüde yardımcı olur.
Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
Ozon tedavisi, belirli hastalıkları oldukça iyi gelmektedir. Bu hastalıklar;
- Bel ve boyun fıtığı
- İskemik kalp hastalığı
- Kanser
- Ciltte bulunan belirli yaralar
- Yanıklar
- Cilt lezyonları
- Romatizmal hastalıklar
- Gözde bulunan belirli rahatsızlıklar
- Dolaşım bozuklukları
- Diş temizliği
- Ve son olarak kanal tedavileridir.
Ozon tedavisinin hastalıklara uygulanma biçimi, hastalığın seviyesine göre değişkenlik gözetir.
Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?
Ozon tedavisinin uygulanma biçimi, major yöntemle birlikte gerçekleşir. Ozon tedavisinde kullanılan en yaygın yöntemler içerisindedir. Vakumlu bir şişeye 50 ya da 100 ml insan kanı alınır. Ve bu kan belirlenmiş ozonla karıştırılarak tekrardan aynı damardan kişiye verilir. Burada ozonun dozu önceden belirlenmelidir. Bu tedavi sonrasında kan temizlenip, vücudun direncinin artması amaçlanır. 50-100 ml kan dışında daha fazla kan alımı, önerilmez. Kanın ne ölçüde alınacağı kişinin kilosuna, yaşına göre de farklılık sağlayabilir.
Ozon Tedavisi Kaç Seans Olur?
Ozon tedavisi genel olarak, hastalara 2 seans şeklinde önerilir. Haftada 2 seans alınması tercih edilmelidir. Belirli rahatsızlıklar ya da belirli hastalıklarda bu seans farklılık gözetebilir. Seans süresinin uygulanma yöntemine göre yaklaşık 15 ya da 60 dakika arasında değişkenlik sağlar. Kişiye, hastalığa, hastanın kilosuna, yaşına göre ozon tedavisinin kaç seans olacağı doktor gözetiminde olmalıdır.
Ozon Tedavisini Kimler Yaptıramaz?
Ozon tedavisi her hastalık ya da her kişi için geçerli değildir. Belirli kişilerde istenmeyen sonuçlar oluşturabilir.
- Enzim eksikliği hastalığına sahip olan kişilere ozon tedavisi uygulanmaz.
- Aşırı alkol kullanan kişiler için ozon tedavisi kesinlikle önerilmez.
- Tiroid bezi aşırı çalışan diğer bir ismi ile hipertiroidi hastalığı bulunan kişiler için de ozon tedavisi yaptırılmaz. Bu tedavi sonrasında yan etkileri ile karşılaşılması mümkündür.
Ozon Tedavisinin Yan Etkileri Var Mı?
Ozon tedavisi, herhangi bir kişinin gelişigüzel uygulayabileceği tedavi değildir. Ozon tedavisinin yan etkileri göz ya da hava yollarını tahriş edebilme niteliğine sahiptir. Ozon gazı solunduğunda takdirde toksik bir etki oluşturur ve direkt olarak tahriş eder. Deneyimli ve eğitimli bir ekip ile yapılan tedavilerde, herhangi bir yan etkinin görülmesi mümkün değildir. Ozon tedavisi sonrasında kullanılabilecek belirli kremler bulunur. Bu kremler kalitesine ya da hastalığa göre farklılık sağlayabilir. Herhangi bir kremi ozon tedavisi sonrasında vücudunuzun belirli bölgelerinde kullanmak istediğiniz takdirde kesinlikle doktorunuza sormanız gerekir. Doktor kontrolü ile birlikte kremler ya da jeller kullanılmalı. İlaç alımında da, ozon tedavisi sonrasında doktor önerisi önemli bir detaydır.
Ozon Tedavisinden Sonra Ne Yapılmalı?
Ozon tedavisi sonrasında kişi ağır bir işte çalışıyorsa, bir süre bunu ara vermeli. Ozon tedavisi yaş ya da kilo durumuna göre kişide ağırlık oluşturabilir. Yoğun efor sarf edilmesi tavsiye edilir. Kişi alkol, sigara gibi zararlı alışkanlıklara sahipse, bunlar direkt olarak terk edilmeli. Terk edilmesi ile beraber içilen su miktarı da artırılmalıdır. Ozon tedavisi sonrasında günlük su tüketimi 2 litre olmalıdır.
- Diyet,
- Düzenli egzersizler
- Ve son olarak yürüyüşler tedavi sonrasında önerilir.
Bunun haricinde doktorunuzun kontrolünde olmanız en önemli detaydır. Ozon tedavisi sonrasında yaşanabilecek en ufak yan etki de, direkt olarak doktorunuzla irtibata geçmeniz yan etkinin şiddetinin artmaması açısından önemli olur.
İlginizi Çekebilir;