Doğal Sağlık

Lavanta Yağı İle Saç Bakımı | Lavanta Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

24.03.2021
693
Lavanta Yağı İle Saç Bakımı | Lavanta Yağı Saça Nasıl Uygulanır?

Doğal bitkilerden elde edilen yağların birçoğu saçta, ciltte ve vücutta olumlu etkiler göstermektedir. Lavanta yağı da bunlardan biridir. Ancak lavantanın bir diğer önemli etkisi de insan psikolojisine olan faydasıdır. Lavanta kokusu ile insanları rahatlatmakta ve çayı ile de bunu desteklemektedir. Bununla birlikte Lavanta Yağı ile Saç Bakımı da saçınıza deneyebileceğiniz ve olumlu sonuçlar alabileceğiniz bir yöntemdir.

Lavanta Yağının Faydaları Nelerdir?

Lavanta yağı sadece koklayarak bile sizleri rahatlatabilecek müthiş bir yağdır. Hem sizleri güzelleştiren hem de vücudunuzdaki deformeleri yenileyen bir yağ olan lavanta yağı alerjiniz olmadığı sürece herkesin rahatça kullanabileceği bir üründür.

Arifoğlu Lavanta Yağı 20ml

Saçta da ciltte de parlaklık sağlayan ve ışıldamasına yardımcı olan lavanta yağı özellikle uzun vadeli kullanımda etkisini daha da fazla göstermektedir. İltihap önleyen ve yaraların geçmesini de sağlayan bir özelliği vardır.

Lavanta Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Aslında lavanta yağının saça faydaları saymakla bitmez. Lavanta Yağı ile Saç Bakımı oldukça kolay olmakla birlikte tam lavantanın saça faydaları ciltteki ve vücuttaki kadar etkilidir.

Saçta kepeği önler ve saç derisinin yumuşamasını sağlar. Saç derisindeki sertliği alarak saçın uzamasının da önünü açar. Saçtaki kuruluğu önlemek gibi bir becerisi de vardır. Böylelikle aslında saçların daha hızlı uzamasına ve yeni saçların çıkmasına da yardımcı olur. Kokusunun güzelliği de Lavanta Yağıyla Saç Bakımı sırasında aşçınızda herhangi bir kötü koku olmamasını sağlar. Böylelikle gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz ve herhangi bir parfüm sıkmanıza da gerek kalmaz.

Lavanta Yağı ile Saç Bakımı Nasıl Yapılmaktadır?

Lavanta yağının saçtaki en iyi etkisini görebilmek için suyla seyrelterek lavanta yağını saç diplerinize uygulamalısınız. Ancak sadece yedirmek yetmez masaj yaparak da uygulamalısınız.

Saç derisindeki olası problemleri de temizleyen bir etkisi vardır. Ani saçınızda bir mikrop veya mantar söz konusu ise lavanta yağı yine seyreltilerek kullanılabilir ve saç derisine masaj yaparak yedirilebilir.

Lavanta Yağıyla Saç Bakımı oldukça kolaydır. En fazla 10 dakikanızı alan bu bakım 1 ay gibi bir sürede etkisini daha net gösterecektir. Ayrıca hindistan cevizi yağını da karıştırarak daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.

Lavanta yagi sac uzatir mi?
Lavanta yağı, günümüzde birçok alanda kullanılır. Saçları geç uzayan kişiler için de lavanta yağının etkileri mevcuttur. Ancak burada düzenli kullanım önemlidir. Saçlarınızı haftada bir ya da iki kez lavanta yağı ile tamamen bakıma almalısınız. Böylelikle etkileri zamanla görülmeye başlar.
Lavanta saça nasıl uygulanır?
Saç bakım rutini içerisinde, lavanta yağı da bulunur. Lavanta yağı saça, saç diplerinden uçlarına kadar uygulanabilir. Saç diplerine uygulamak istediğiniz takdirde bunu haftada 1-2 kez yapmanız yeterlidir. Ancak saç uçlarına her duş sonrasında uygulamanız, daha parlak bir görünüm oluşturması adına önemlidir. Yoğun kullanımdan ziyade, yalnızca nohut kıvamında alınıp tamamen saça yedirilmesi tercih edilir.
Lavanta yağı nasıl inceltilir?
Lavanta yağının inceltilmesi avuç içine alınıp, tamamen ovuşturulması ile birlikte gerçekleşebilir. Ya da bir sprey kutusu alıp, spreyli şekilde uygulanması da mümkün. Böylece, ekstra bir yönteme gerek duyulmaz.
Lavanta yağı şampuana karıştırılır mı?
Lavanta yağı, saç bakımında çoğunluğun tercihinde bulunan doğal bir yöntemdir. Lavanta yağını duş sonrasına direkt olarak saça temas ettirebilirsiniz. Ancak şampuanla karıştırdığınız takdirde de muhteşem lavanta kokusunu saçlarınızda hissedebilmeniz mümkün.

İlginizi Çekebilir;

Lavanta Yağı

Lavanta Çayı Zayıflama | Lavanta Çayı ile Kilo Verme

Ceviz Suyu Saç Bakımı

Vücut Nemlendirici Doğal Yağlar

Saç İçin Doğal Yağlar

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.