Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer | Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Evde Nasıl Geçer?

11.03.2021
809
Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer | Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Evde Nasıl Geçer?

Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer; Fıtık, çok geniş bir yelpazede incelenmesi gereken bir rahatsızlık olup kimi zaman kas yırtılması kimi zaman sinir sıkışması kimi zaman da omurilikteki disklerin zamanla omuriliğe yapılan baskından dolayı ortaya çıkan bir hastalıktır. Fıtığın en çok bilinen çeşitleri kasık fıtığı bel fıtığı boyun fıtığıdır.

Kasık Fıtığı Nedir Nasıl Geçer?

Kasık bölgesinde sağ ve sol olmak üzere iki kısma ayrılarak karın kasının ve karın zarının yırtılmasına müteakip, ince bağırsağın yırtılan bölgeye dolgu yapmasıdır. Başlıca belirtileri kasıkta ağrı, ağır bir şey kaldırıldığında şiddetli bir yanma hissi ve fiziksel olarak hareketlerde kısıtlanmaya sebep olur.

Fıtık bölgesinin genişlemesi ile bu ağrı da iyice artmaktadır. Parmak yardımıyla yırtıktan dışarıya sarkan dolgu parçası geri itilebilmektedir. Ancak yırtığın iyice büyümesiyle bu yöntem de işe yaramayacaktır. Peki fıtık ağrısı nasıl geçer? Konusuna gelir isek, ciddi bir iskelet bozukluğu yaratmaması adına, ağrı geçmediği taktirde bir doktora başvurulması gerekmektedir.

Bel Fıtığı Nedir ve Nasıl Geçer?

İskeletimizde omuriliğe bağlı disklerin arasına sinirlerin sıkışmasına bağlı meydan gelen rahatsızlıktır. Bazı hastalarda skolyoz ile birlikte seyretmesiyle de görülür. Ağır işlerde çalışan ve sporla uğraşan çoğu kişide bel fıtığı rahatsızlığı baş göstermektedir.

İlk önce bel ağrısı ile ortaya çıkar. Zamanla bacaklarda uyuşmaya sebep olur. Peki bel fıtığı nasıl geçer?; Daha hafif bel fıtıklarında fiziksel tedavi yöntemleri sonuç vermektedir. Kas gevşetici ilaçlar da geçici rahatlık sağlar. Ancak ilerlemiş bir fıtık var ise ameliyat kesin çözümdür. Ameliyat ile eriyen eklemlerin yerine takılan vidalarla kemikler rahatlatılarak sıkışmış bölge temizlenir.

Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer; Boyun Fıtığı Nedir Nasıl Geçer?

Boyun bölgesinde bulunan boyun kemiklerinin zamanla ve bazı kazalar sonucu deforme olmasıyla, bu bölgedeki eklemlerin eriyerek kemiklerin birbirine yapışmasıyla meydana gelen rahatsızlıktır.

Boyun fıtığının en sık görülen belirtisi kolda ağrı ve uyuşma hissidir. Çoğu zaman kas yırtılmasıyla karıştırılsa da genellikle boyun fıtığının belirtisidir. Peki boyun fıtığı nasıl geçer ? Boyun fıtığı da bel fıtığı gibi fizik tedavi yöntemiyle geçici süreyle rahatsızlığa iyi gelmektedir.

Ancak kesin çözüm olamamaktadır. Bu hastalıkta ameliyat zorunlu hale gelmektedir. ilerleyen zaman da ameliyat ile kalıcı olarak hastalar bu rahatsızlıktan kurtulmaktadır.

Fıtık ağrısını ne geçirir?
Fıtık ağrısı olanlar için fıtığı rahatlatan papatya çayını tercih edebilirsiniz. Kahvaltıda ya da diğer öğünlerde tükettiğiniz takdirde fıtık ağrılarınızı hissetmenize engel olur ve bel ağrısını da geçirdiği görülür.
Bacağa vuran fıtık ağrısı nasıl geçer evde?
Bacağa vuran fıtık ağrısı için tıbbi müdahaleler gerekebilir. Ancak bu durum sıklıkla yaşanmadığı takdirde evde yapacağınız doğal egzersizlerle de bu ağrının dinginleştirilmesi mümkündür. Bacak için bacak egzersizleri ve bel içinde bel egzersizleri, gün içerisinde düzenli olarak uygulandığı takdirde zamanla geçmesi mümkün.
Fıtık ağrısı kaç gün sürer normalde?
Fıtık ağrısı şiddetli bir ağrı ise uzun bir süre devam edebilir. Ancak ağır bir ürün kaldırıldığı takdirde oluşan ağrı yaklaşık iki ya da üç gün sürebilir. Bunun için belirli tedavi yöntemleri uygulanmalıdır. Tedavi yöntemleri uygulanmaz ise ağrının şiddeti arttığı gibi kişiyi daha fazla rahatsız etmeye devam eder.
Bel fıtığı ağrısına evde ne yapılır?
Bel fıtığı ağrısına evde belirli yöntemler uygulanabilir. Bunun için kesinlikle egzersiz önerilir. Aynı zamanda papatya çayı bel fıtığı ağrısında rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Tercihen papatya çayı, tercihinde melisa çayını tüketebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir;

Bel Fıtığı Tedavisi

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? | Fıtık Nasıl Oluşur?

Boyun Fıtığı Tedavisi

Sinire Baskı Yapan Fıtık Tedavisi

Fıtığa İyi Gelen Yiyecekler | Fıtığa Ne İyi Gelir?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.