Fıtığa İyi Gelen Yiyecekler | Fıtığa Ne İyi Gelir?

14.01.2021
1.093
Fıtığa İyi Gelen Yiyecekler | Fıtığa Ne İyi Gelir?

Fıtığa iyi gelen yiyecekler denildiğinde, hemen hemen birçoğunu kolayca marketlerden yahut aktarlardan bulabileceğimiz mamuller akla gelir. Yalnızca, kırkkilit otu konusunda dikkat etmek gerekir. Çünkü, piyasada bulunan otların da sekiz aydan fazla beklememiş olması gereklidir.

Fıtık, bir organın tutunduğu kas dokularının zedelenmesiyle birlikte, boşluklardan fırlayıp, şekil değiştirmesidir. Kalçada, midede, göbek deliği çevresinde, kasıkta ve kesi yerinde olabilmektedir.

Fıtık, insanların yaşam kalitelerini etkileyen bir rahatsızlıktır. Bunun için çeşitli yiyecekler önerilmektedir. Bunları aşağıda şu şekilde sayabiliriz:

Fıtığa İyi Gelen Yiyecekler, Sarımsak

Fıtığa ne iyi gelir diye sorulduğunda, sarımsak bunların başında gelir. Sarımsak antibiyotik etkiye sahip güçlü bir bitkidir. Antibakteriyeldir. Birçok rahatsızlığa iyi gelir.

Sarımsağın fıtık için kullanılması çeşitli şekillerde olur. Nitekim, koku yaptığı için, evden çıkmadığınız zamanlarda onu kullanmanız uygun olur. Sarımsak aşağıdaki şekillerde kullanılabilir:

  • Sarımsağı ezip, fıtık olan yere sürebilirsiniz. Bunu dairesel hareketlerle yedirmeniz gerekir.
  • Sarımsak yağı da kullanabilirsiniz. Bu yağı ilgili yere dairesel şekilde sürebilirsiniz.

Papatya Çayı

Fıtığa iyi gelen yiyecekler arasında papatya da bulunmaktadır.

Papatyanın fıtık için tüketilmesinde dikkat edilecek tek husus, gece saatlerinde, özellikle yatmadan önce içilmesidir. Nitekim, papatyanın sakinleştirici özelliği üzerinizde yumuşak bir etki bırakabilir, sizi gündelik yaşam pratiklerinizden alıkoyabilir. Ama, gece yatmadan tükettiğinizde, aynı zamanda mışıl mışıl uyumanızı sağlar.

Papatya, fıtık için şu şekilde kullanılır:

  • Kurutulmuş papatyalar bir kap için kaynatılır. Daha sonra soğumaya bırakılır. Ardından, fıtığın olduğu bölgeye dairesel hareketlerle bolca yedirilir. Bunun günde iki defa yapılması tavsiye edilir.
  • Papatyalar demlenip, her gün yatmadan evvel bir fincan olacak şekilde içilir.

Fıtığa İyi Gelen Yiyecekler, Haşhaş Tohumu

Fıtık nasıl geçer diye sorduğumuzda, ona fayda sağlayacak yiyeceklerden birinin de haşhaş tohumu olduğunu söyleyebiliriz.

Haşhaş tohumu içindeki linoleik asit vücudu yatıştırıcı etki yarattığı için, fıtık konusunda da sıkça başvurulan ürünlerin başında gelmektedir.

Fıtığa iyi gelen şeyler arasında önemli bir yerde duran haşhaş tohumu şu şekilde kullanılmaktadır:

  • Haşhaş tohumu toz halinde kullanılmalıdır. Ardından, bir gece soğuk sütte bekletilir. Ertesi gün karışımın içine iki damla limon sıkılır. Bu karışım fıtık olan yere yedirilir. Biraz bekletilir. Kuruduktan sonra, yıkanır.
  • Haşhaş tohumu ağrıları yatıştırıcı etkiye de sahiptir. Fakat, çok fazla içilirse, bağımlılık yaptığı belirtilmiştir.
  • Haşhaş tohumu bir haftada bir gün bir çay kaşığı da suyla yutulabilir. Ama, dozu konusunda çok kontrollü olunmalıdır.

Haşhaş tohumu etkisi şiddetli bir besindir. Kullanılması fazlasıyla fayda sağladığı gibi, doz aşımında da zarar verebilmektedir.

Kırkkilit Otu

Fıtığa iyi gelen yiyecekler arasında bulunan ve fıtık için olmazsa olmaz sayılan bitkilerden biri kırkkilit otudur.

Kırkkilit otunun en önemli özelliği tazeliğini muhafaza etmesidir. Eğer, sekiz aydan fazla bekletilirse, bayatlar ve etkisini yitirir. Bunun için, güvenli bir aktardan temin edilmelidir.

Kırkkilit otu, Türkiye’de sıkça yetişmektedir. Özellikle, sulak yerde büyür. İçindeki yüksek bazlı silikon etkisi, fıtık için de yarar sağlar. Keza, kemiklerin canlanması, eklem sıvılarının çekilmemesi, bu hastalık adına önemli bir etki yaratır.

Kırkkilit otunun kullanılması ise aşağıdaki gibi olur:

  • Bir avuç kırkkilit otu suyla beraber kaynatılıp, çay olarak günde iki defa içilir.
  • İki yemek kaşığı kırk kilit otunu bir kavanoz olacak kadar suyla kaynatın. Sonra, suyu süzüp, soğuması için bekletin. Ardından, fıtık olan yere sürün. Günde iki defa uygulayın. Dairesel hareketlerle masaj yapın.

Fıtığa İyi Gelen Yiyecekler, Defne Yaprağı

Fıtık için bitkisel çözüm önerilerinden biri de defne yaprağı şeklinde bilinmektedir. Defne yaprağı antik dönemlerden bu yana, antiseptik, aromatik, güçlü özelliğiyle daima aranılan bir bitki olmuştur. Roma imparatorlarının taçlarından büyü bozan tütsülemelere, güzel kokulardan barışın sembolüne değin, türlü alanların mitsel imgesi halini almıştır.

Defne yaprağı, fıtık için de kullanılmaktadır. O anlamda, yapılması gerekenlerse şunlardır:

  • İki adet defne yaprağı suda kaynatılıp, içilmelidir. Günde iki fincan tavsiye edilir.
  • Ayrıca, defne yağıyla da fıtığın ilgili noktasına da dairesel hareketlerle masaj yapılması salık verilir.

Fesleğen

Fıtığa iyi gelen yiyecekler arasında fesleğen de yer almaktadır. Fesleğen; lavantayla ve adaçayıyla aynı familyadan gelmektedir. Kral otu şeklinde de telaffuz edilen bu bitki, eski Mısır’da mumyalama işlemlerinde kullanılmıştır. Sağlam bir antienflamatuvar olduğu belirtilir ki; bu da, iltihap azaltıcı etki taşıyan bir kimyasaldır.

Fıtık hususunda kullanılan fesleğen, aşağıdaki şekilde değerlendirilebilir:

  • Bir avuç kurutulmuş fesleğen suda kaynatılır. Günde iki fincan içilir.
  • Ayrıca iki avuç dolusu fesleğen iyice ezilir. Zeytinyağıyla karıştırılır. Fıtığın olduğu yere iyice yedirilir. Ardından, bir süre bekledikten sonra, kâğıt mendille silinir.
Fıtık ağrısına ne iyi gelir?
Fıtık ağrısını hafifletmek için en iyi yöntem bacak aranıza yastık koyarak uyumaktır. Ancak düzenli egzersiz yapmanız ve bel fıtığı için bel kaslarınızı güçlendirmeniz, boyun fıtığı için de boyun kaslarınızı güçlendirmeniz faydalı olacaktır. Sağlıklı bir yaşam için kilonuza da dikkat etmeniz, fıtık ağrısını hafifleyecek önemli bir tedavi yöntemi olacaktır.
Ayağa vuran fıtık ağrısı nasıl geçer?
Ayağa vuran fıtık ağrısı bel fıtığından kaynaklanmaktadır. Bacak egzersizi yaparak ve bacak aranıza yastık koyarak ağrınızı hafifletebilirsiniz. Belinizi sıcak ve soğuk kompleks yaparak da ağrıdan uzaklaştırmanız mümkündür. Ancak ileri derecede ağrılar için mutlaka bir uzmana başvurmanız ve fıtık tedavisi için fizik tedaviye gitmeniz önerilir.
Belden bacağa vuran ağrı nasıl geçer bitkisel çözüm?
Belden bacağa vuran ağrı için bitkisel çözüm bulunmamaktadır. Genellikle sıcak pazı yaprağının koyulması bel ağrısı için iyi bir yöntemdir. Bu süreçte, mutlaka bir uzmanla başvurmanız ve ağır egzersizlerden uzak durmanız önerilmektedir. Uzmanlarla birlikte süreci takip ederek, bitkisel çözümleri geçici olarak denemeniz önerilir.
Fıtık kendi kendine iyileşir mi?
Fıtık kendi kendine iyileşemeyecek bir hastalıktır. Egzersiz yapmak ve bel bölgesini güçlendirmek, kaslarınızı çalıştırarak sağlıklı bir süreç geçirmek sizin için oldukça önemlidir. Bu süreçte fizik tedavi görmeniz ve fıtık tedavisi için uzmanlarla görüşmeniz önerilir. Bel fıtığı ve boyun fıtığı egzersizleri de işe yarayacaktır.

İlginizi Çekebilir;

Defne Yaprağı ve Tarçın Çayı ile Zayıflama

Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer

Defne Tohumu Yağı Faydaları

Bacağa Vuran Fıtık Ağrısı Nasıl Geçer? | Fıtık Nasıl Oluşur?

Bel Fıtığı Tedavisi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.