Egzama Nasıl Geçer | Egzama Nasıl Çabuk Geçer?

17.03.2021
903
Egzama Nasıl Geçer | Egzama Nasıl Çabuk Geçer?

Egzama, bir cilt hastalığı olarak bilinmektedir. İyileşmesi için pek çok yöntem bulunan egzama hastalığı; şiddetli ağrı ve kızarıklık durumunda bir cildiye hekimine danışılması gereken önem taşıyan bir rahatsızlıktır. Hafif seyir eden egzama; derinin aşırı kuruması ve kaşınması ile kendini belli etmektedir. Çok sık görülen bir deri hastalığı olmakla beraber, evde doğal yöntemler ile geçirilmesi mümkün bir rahatsızlıktır. Egzama Nasıl Geçer? Sorusunun cevabını makalenin devamında bulabilirsiniz.

Egzama Nedir?

Egzama, deride kaşıntı ve kızarıklığa neden olan bir cilt hastalığıdır. Vücudun pek çok bölgesinde görülen egzama, farklı türlerde seyir edebilmektedir. Dermatolojik bir problem olan egzama, kişiye göre farklı belirtiler verebilmektedir.

Bu belirtilerin en yaygın olanları; kaşıntı ve kuruluktur. Egzama, tedavi edilmediğinde enfeksiyonların oluşabileceği ortamı yaratması ile daha kötü sonuçlara yol açabilmektedir.

Kişilerin uygulayacağı basit yöntemler dahilinde, egzamayı önlemek mümkündür. Fakat, kaşıntı ve kızarıklar oldukça şiddetlendiği durumlarda, evde tedavi mümkün olmayabilmektedir.

Egzama Nasıl Geçer?

Egzama nasıl geçer? Sorusunun genel yanıtı olan, bir cildiye doktoruna danışılmasının yanında evde yapılması mümkün bazı müdahaleler ile de hafif egzamaları geçirmek kolay olacaktır. Egzama kaşıntısı ve kuruluğunu gidermek için evde yapılabilecek bazı yöntemler ise;

  • Egzama bulunan bölge asla kaşınmamalıdır.
  • Ortam sürekli nemli tutulmalı ve egzama bulunan bölgenin kurumasına izin verilmemelidir.
  • Çok sıcak su ile duş alınmamalıdır.
  • Egzamanın bulunduğu bölge, doğal nemlendiriciler ile sürekli nemlendirilmelidir.
  • Su tüketim oranı arttırılmalıdır.
  • Kokulu ve kimyasal maddeli sabunlar tercih edilmemelidir.

Dikkat ettiğiniz taktirde, egzama kaşıntısı ve kızarıklığı hafifleyecektir. Evde yaptığınız müdahaleler sonucunda hala egzama geçmedi ise, bir cildiye hekimine başvurmanız cilt sağlığınız için önemlidir.

Egzama Nasıl Önlenir?

Egzama oluşumu önlemek için yapılması gereken şeylerden biri, fazla strese maruz kalmamaktır. Stres faktörü her tür hastalığı tetiklediği gibi, egzamayı da tetiklemektedir. Bunun yanı sıra; aşırı sıcak su ile duş almamanız ve egzama türüne göre o bölgeyi nemlendirmeye özen göstermeniz, egzamayı önlemek için önem taşımaktadır. Alerjik egzama türünde ise, evde tedavi yerine bir sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekecektir.

Egzama nasıl geçer evde?
Egzama evde belirli tedavi yöntemleri ile kontrol altına alınabilir. Yulaf tozu iltihap ya da tahriş önleyici bir etkiye sahiptir. Kaşıntı ya da egzama ile birlikte oluşan acıyı azaltmak adına egzama bulunan yere yulaf tozu dökülüp, tamamen yedirilmeli. Sonrasında ılık su ile durulanmalı. Tercihan egzama olan bölgeyi rahatlatan belirli yağlarda kullanılabilir.
Egzama tamamen iyileşir mi?
Egzama tamamen iyileşebilen bir rahatsızlıktır. Ancak yeterli önlemler alınmazsa Sedef hastalığı tekrarlayıcı özelliğine sahip olarak bulunur. Bunun için belirli tıbbi müdahaleler bulunur. Ancak ev içerisinde de bitkisel ürünlerle iyileşmesi mümkün.
Egzamaya hangi bitki iyi gelir?
Aloe vera jeli, egzama olan bölgedeki kaşıntıyı iyileştirdiği gibi ciddi olan hasarları da onarır. Aloe vera jeli, egzamalı bölgeye masaj yapılarak uygulanmalıdır. Bitki özü yalnızca egzama için değil birçok rahatsızlığa iyi gelir. Ciltteki hasarların onarması ile birlikte tekrardan egzamadan kaynaklı kaşıntıyı da engeller.
Egzamaya hangi ilaç iyi gelir?
Egzama tedavisinde kullanılan ilaçlar, genel olarak krem ve losyon şeklindedir. Bu ilaçların ya da kremlerin etkisi kaşıntıyı azaltan alerjik haplardır. Egzamanın büyüklüğüne ya da kişideki etkisine göre farklı ilaçlar bulunur. Şiddetli egzama tedavisi için bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar, doktor kontrolüne alınmalı.

İlginizi Çekebilir;

Bebeklerde Egzama | Bebeklerde Alerjik Egzama Tedavisi

Egzama Tedavisi

Egzamaya İyi Gelen Doğal Yağlar

Egzamaya İyi Gelen Yiyecekler |Ne İyi Gelir?

Hera Çayı Zayıflatır Mı | Hera Çayı ile Kilo Verme

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.