Bebeklerde ateş düşürmek için doğal yöntemler aslında normal insanlara uygulanan yöntemlerden farklı değildir. Sadece daha dikkatli davranmalı ve daha nazik olmanız gerekmektedir. Yapılacak şeyler bellidir ve bunları düzenli uygulayarak ateşin düşüşünü görebilirsiniz. Ateş tekrarlamıyor ise rahat bir nefes alabilirsiniz.
Bebeklerde Ateş Durumunda Neler Yapmak Gerekir?
Bebeklerde ateş düşürmek için doğal yöntemler uygulamak ateşin düşüşünü sağlar ve bebeğinizin havale geçirmesinin önüne geçer. Ancak bunun ilk adım olduğunu bilmek gerekir. Ateş vücudun bir hastalık ile savaşması esnasında ortaya çıkar. Yani vücudunuzda bir hastalık vardır ve bu nedenle ateş çıkar. Siz bebeğinizin ateşini düşürseniz bile bu hastalık geçmeyebilir ve ateş de kendini tekrarlayabilir. O yüzden ateşi geçirdikten sonra 24 saat ve 48 saat civarında tetikte olmak ve sürekli bebeğinizin ateşini kontrol etmeniz gerekir. Ancak sıvı kaybı gibi daha çözülebilir sebeplerden de ateşi çıkabilir.
Bebeklerde Ateş Düşürmek Doğal Yöntemler ile Mümkün Müdür?
Bebeklerde ateş düşürmek için doğal yöntemler mümkündür. Buna sayılabilecek pek çok seçenek vardır ve bunların her birini deneyerek uzun vadeli bir sonuç almanız gerekir. Ancak bunları denedikten sonra sonucunuz kısa süreli ise bebeğinizde enfeksiyon vardır ve enfeksiyonun çözümü bebek açısından evde gerçekleşemeyebilir. Ancak evde geçiyorsa ve kısa sürenin ardından tekrarlamıyorsa bebeklerde ateş düşürmek için doğa yöntemler uygulamanız faydalı olacaktır.
Bebeklerde Ateş Nasıl Düşer?
Bebeklerde ateş düşmesi için aileler oldukça hızlı ve kendinden emin birtakım şeyler yapmalıdır çünkü bebekler havaleye yatkındır ve bunu bilen aileler strese girerler ve bu panik ile gereken hamleleri yapamazlar.
- Öncelikle sakin olmak gerekir.
- Ardından ortamın ısısını düşürmek adına birtakım şeyler yapılabilir. Evin ısısı açıksa kısılabilir veya cam açılabilir.
- Ardından bebeğinizi ılık bir duşa sokarak vücut ısısını düşürebilirsiniz.
- Aynı zamanda bebeğiniz sıvısız kalmış olabilir bu yüzden sıvı takviyesi yaparak birçok şeyi düzeltebilirsiniz.
- Soğuk bir kompres yapılabilir ancak direkt deriye değmemesinde fayda vardır çünkü bebeklerin ciltleri oldukça hassas olabilir.
- Biz ıslak bez ile bebeğinizin vücudunu sıklıkla soğutabilirsiniz, eklem yerleri faydalı olacaktır.
Çocuğun Ateşini Düşürmek İçin Ne Yapmalıyım?
Çocuk hastalıklarında özellikle enfeksiyonlarda en sık rastlanan bulgulardan birisi ateş yükselmesidir. Çocuğun ateşini düşürmek için doktora gitmeden önce evde uygulanabilecek yöntemler ile havale engellenebilir. Çocuğun normalden daha fazla su ve anlatımı sağlamalı, Ilık duş aldırılmalı, ortamın serinletilmeli, ince kıyafetler giydirilmeli ya da üzeri soyulmalı ve yaygın olarak kullanılan ateş düşürücüler de izlenen yoldur.
Ateşi En Hızlı Ne Düşürür?
Ateşin en hızlı şekilde nasıl düşürülür konusunda çocuğun yaş grubuna göre farklı yöntemler kullanılmaktadır. Bebeklerde, çocuklarda ve yetişkinlerde uygulanan farklı yol ile ateş kolaylıkla düşürülür. Duş aldırmak ve ateş düşürücü ilaçlar almanın yanı sıra bol su içmesini sağlamak ateşin hızlı şekilde düşmesine yardımcı olur. Vücut ısısını en hızlı şekilde düşürecek en mantıklı yöntem ise soğuğa yakın ılık su ile duş almaktır.
Çocuğun Ateş Nasıl Düşürülür İbrahim Saraçoğlu?
Çocuğun ateşini doğal yollarla düşürebilmek için Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu’nun bazı önerileri bulunmaktadır. Kaynatılan bir bardak ıhlamur çayına bir çay kaşığı nane eklenerek içirilmesi tavsiye edilir. Çocuğun ateşlenmesi endişe verici bir durum değildir ancak ateş düşürülmemesi halinde başta havale olmak üzere ciddi problemlere yol açar. Yapılan karışımı içtikten sonra çocuğun terlemeye başlaması ateşin düşmesine işaret eder.
Bitkisel Ateşi Ne Düşürür?
Ateşi düşürmek için evde uygulanacak 9 etkili yöntemden ilki ılık duş almaktır. Daha sonra bol su içmek, sıvı gıda tüketimini arttırmak, ıslak çorap giymek ve ıslak bez ile cildi serinletmek uygulanan yöntemler arasındadır. Kalın kıyafetlerden uzak durmalı, meyve tüketimine ağırlık vererek vitamin takviyesi yapmalı, kekik ve kekik çayı tüketilmelidir. Tüm bunların ardından ateş düşmediğinde en son çare ilaç kullanmaktır.
Ne Koklamak Baş Ağrısına İyi Gelir?
Stresten kaynaklanan baş ağrıları için bir bardak suya lavanta yağının damlatılarak elde edilen karışımı koklamak iyi gelir. Hem ferahlatan hem de gerginliği alan özelliğe sahip olan nane limon karışımı da koklandığında baş ağrısı için birebirdir. Bunların yanı sıra temiz bir bezin suda ıslatıldıktan sonra alına konarak bekletilmesi de ateşin düşmesini sağlar.
Doğal Yollarla Baş Ağrısı Nasıl Geçer?
Genellikle stres, açlık ve susuzluk gibi nedenlerden dolayı yaşanan baş ağrısı inançsız çözümleri ile önemsiz hale gelmektedir. Baş ağrısına uygulanan doğal yöntemlerden ilki uyku düzenini oluşturmaktır. Yeterli miktarda su tüketimi, aromatik yağların kullanılması, bitki çaylarının içilmesi, masaj yapılması, ya da soğuk su torbası uygulaması, ılık duş almak ve nefes egzersizleri başvurulan yöntemlerdendir
Baş Ağrısına Ne İyi Gelir Evde Yiyecek?
Baş ağrısına iyi geldiği bilinen 5 besin karpuz, kafein içeren besinler, bitter çikolata, kiraz ve zencefildir. Sıvı kaybından kaynaklanan baş ağrıları için yüksek su içeriğine sahip olan karpuz tavsiye edilir. Kafein çikolatanın baş ağrısına iyi geldiği bilinmektedir, karpuzda olduğu gibi kirazda da su içeriğinin yüksek olması baş ağrısı için etkilidir. Kronik migren ağrısında zencefil ağrının azalmasına yardımcı olur.
Limonlu Sıcak Su Baş Ağrısına İyi Gelir Mi?
Aromaterapi özelliğine sahip olan limonun baş ağrısına iyi geldiği bilinmektedir özellikle stresten kaynaklanan baş ağrılarında limonlu sıcak su tüketimi faydalıdır. Yarım limon bir bardak suyun içerisinde karıştırılır ve günde 2 kez tüketilirse baş ağrısı sıkıntısından kurtulmak söz konusudur. Limon suyu aynı zamanda dehidratasyondan kaynaklı baş ağrısının giderilmesinde de önemli bir yardımcıdır.
İlginizi Çekebilir;
Ateş Düşürmek İçin Doğal Yöntemler
Doğal Yöntemlerle Ateş Nasıl Düşürülür?
Doğal Yöntemle Şeker Nasıl Düşürülür?
Grip Nasıl Geçer Doğal Yöntemler
Baş Ağrısı Nasıl Geçer | Baş Ağrısına Çözüm