Bronzite Nedir, Özellikleri, Faydaları

05.10.2022
520
Bronzite Nedir, Özellikleri, Faydaları

Altın, yeşil ve çikolata renklerine sahip olan Bronzite, proksen mineral grubuna ait bir taştır. Nezaket ile özdeşleştirilen bu taş, kişinin yaşam ile arasındaki yakaladığı uyumu simgeler. Süs ve taşı eşyası olarak kullanılan Bronzite içerisinde enstatit ve hipersten mineralleri yer alır. Az miktarda lifli bir yapıya sahiptir. Parlak olan taşın kedi gözlerine de benzetildiğini görmek mümkündür. Bronzite’nin mücevher sınıflandırılmasındaki ismi “enstatite” olarak geçmektedir. Bu ismi içeriğindeki mineralden almıştır. Halk arasındaki ismi Nezaket taşı olarak da bilinir. Bu ismin seçilmesinde düşünce ve söylemlerin aynı düzlemde buluşmasındaki rolü etkili olmuştur. Nezakete ilaveten bulunduğu ortama mutluluk getirdiğine de inanılmaktadır.   

Bronzite Nedir

Bronzite kalsiyum, magnezyum ve demir içeren güçlü bir gruba ait doğal taştır. Silikat ve proksen içeren minerallerdendir. İsmini hem rengindeki kahverenginin zer parıltıları ile bronz bir görüntüye sahip olmasından, hem de bulunduğu maden grubunun isminden alır. Orta sertlikte olan taş fazla ısıya maruz kalmaması gereken bir taş türüdür. En önemli özelliği bulunduğu ortama adeta vitamin niteliğinde bir enerji sunmasıdır. Göz alıcı ahengi ve parlaklığıyla insanın duygu durumunu tkileyen farklı bir aurası vardır.

Bronzite’nin oluşumu diğer doğal taşlarda olduğu gibi yerin derinliklerindeki magmanın çatlaklara akarken mineral, gaz ve buharla etkileşiminden katılaşarak meydana gelmektedir. Bu gruptaki taşlar oksitlenmeyle birlikte altın sarısı rengindeki çizgi ve yarıklarla göz alıcı bir görünüme kavuşur.

Bronzite Taşı Özellikleri

Meditasyon esnasında Sakral çakraya olan etkisi dolayısıyla çokça tercih edilir. Nergis çiçeği ve sedir ağacının ıtri yağı yenileyici ve dinlendirici etkisini arttırır. Sakral çakra ile bağlantısı nedeniyle sindirim sistemi, boşaltım sistemi ve üreme organları üzerinde olumlu etkileri gözlenmiştir.

Koruyucu özelliğiyle ahenk ve balansın kalıcılığını sağlar. Bu özelliğinden kaynaklanarak “Yeryüzü zırhı” olarak da adlandırılır. Birçok taştan farklı olarak diğer doğal taşlarla da uyum içerisinde kullanılabilir. Kaplan gözü, siyah onix, akuamarin, kristal kuvars gibi taşlarla rahatlıkla kullanılabilir.

Bronzite taşının hayal gücünü tetikleyici ve besleyici etkisi bir başka tercih edilme sebebidir. Özellikle hayatında yenilikler yapan ve sıfırdan başlayanlar için temiz ve destekleyici etkisi yadsınamaz boyuttadır. Bunun yanında iç güce ve yeni başlangıçlara yaklaşmasına istinaden “Savaşçı Taşı” da denilmektedir.

Enerji frekansı yüksek olduğundan sık aralıklarla temizlenmelidir. Güneş ışığında bekletilmesi en kolay temizleme yöntemidir. Fakat süreye çok dikkat edilmelidir. Uzun süre güneş ışığına maruz kalması taşın yapısını bozmaktadır.  Başka bir temizleme yöntemi ise ada çayı ile yapılacak tütsülemedir. En kolay yolu ise su dolu bir kaba deniz tuzu atılıp, Bronzite’yi içerisinde 12 saat bekletilerek yapılır.

 Künye

Sertlik: 5 – 5,5

Özgül Ağırlık: 3 ,35

Kimyasal Formül ve Grubu: (Mg,Fe)SiO3 – Silikat Piroksen

Renk: Zer ışıltılı kakao kahvesi ve Yeşil

Çıkarıldığı Yerler: ABD, Madagaskar, Çek Cumhuriyeti, Avusturya, Almanya, Norveç, Sri Lanka, Grönland, Güney Afrika ve Hindistan

Çakralar: Sakral Çakra

Bronzite Taşı Faydaları

  • Zihinsel dinginliği ortaya çıkardığından bilhassa sinir sisteminin rahatlamasını sağlar,
  • Depresyon ve stresle başa çıkmada etkili bir yoldur,
  • Sakral çakraya olan etkisi dolayısıyla sindirim sistemi, boşaltım sistemi ve üreme organlarının enrejisini yenileyerek daha rahat çalışmasını sağlar,
  • Bronzite taşı, hayatınızda artık bittim dediğiniz yerlerde bile iç gücünüze ulaşmanızı sağlayarak özgüveninizi yükseltir. Bundan ötürü “Savaşçı taşı” olarak da bilinir,
  • Kan dolaşımına oksijeni aktarımını arttırarak kan dolaşımının sağlıklı olarak derini sağlar,
  • Geleceğe ait yaratıcılığın ve yeni planların artmasını sağlar.
  • İçeriğindeki demir minerali yorgunluk ve bitkinliğin giderilmesini sağlar,
  • Diğer doğal taşlarla kullanılabilme özelliği vardır ki diğer şifalı taşlarla birlikte rahatlatıcı etkisinin artmasını sağlar,
  • Özellikle meditasyon veya yoga yapan insanlar, kötü enerjinin kendilerin uzaklaşması ve ruhsal dinginliğe ulaşmak adına tercih ederler,
  • Metabolizmanın hızlı ve sağlıklı olmasını sağlar,
  • Stres, karabasan ve uykusuzluğa iyi gelir,
  • Ağrıları dindirmekte yardımcı olur,
  • Korkaklığı giderdiği bilinir.

Bronzite Taşı Çıkarıldığı Yerler

Bronzite rezerv olarak geniş bir alana sahiptir. Kıtaların neredeyse tamamında bu taşla karşılaşmak mümkündür. Ancak çoğunlukta bulunduğu yerlere bakıldığında Brezilya kanada, Güney Afrika, Çin ve Avusturalya görülmektedir. Dünya yüzeyinde magmatik kayaçlardan elde edilen bu taşın aynı zamanda yeryüzüne çarpan bazı meteorlarda da bulunduğu keşfedilmiştir.

Bronzite Taşı Kullanım Alanları

Genelde aksesuar sektörünün vazgeçilmezleri arasındadır. Kişinin tercihine göre tene temas eden takı türleri olarak tercih edilir. Bunun sebebi diğer doğal taşlarda olduğu gibi Bronzitede de tenle teması enerji dolaşımını yoğunlaştırır ve etkisini arttırır. En çok tercih edilenler kolye, bileklik, küpe ve yüzüklerdir. Erkekler için üretilen farklı bir aksesuar da teşbihtir. Çekilirken tenle olan temasından dolayı yine taşın etkisi artmaktadır.

Takı ve mücevher sektörünün yanında, eskitme ve cilalı yapısıyla dekorasyon malzemesi olarak da kullanılmaktadır. Özellikle minimal tasarımlarda ve farklı bir esinti düşleyenler için yepyeni bir görünüm sağlamaktadır.

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.