Şeker Hastalığı Tedavisi | Şeker Hastalığını Ne Yok Eder?

03.10.2021
895
Şeker Hastalığı Tedavisi | Şeker Hastalığını Ne Yok Eder?

Şeker hastalığı tedavisi sırasında kişilerin diyabet tiplerine göre tedavi yöntemleri belirlenmektedir. Temelde Tip 1 ve Tip 2 diyabet bulunmaktadır. Ülkemizdeki şeker hastalarının büyük bir kısmı tip 2 diyabettir. Tip 1 diyabetin yaşam tarzı ile alakası yoktur. Kişilerin kendi vücutlarının şeker dengesini etkileyecek şekilde bağışıklık sistemlerinin savaş açması manasına da gelmektedir. Bu tiplere göre şeker hastalığının tedavi edilmesi için uygun reçete hazırlanmaktadır. Bu noktada insülin dozunun belirlenme aşamasında ise kişilerin ilaca verdikleri tepki de temel unsurlardan biri olarak belirlenmiştir. Deneme yöntemi ile sizin vücudunuz için hangi dozun daha yeterli olduğuna dair karar verilecektir.

Şeker Hastalığı Tamamen Nasıl Geçer?

Şeker hastalığı tamamen tedavi edilmesi mümkün olmayan bir rahatsızlıktır. Ancak dengeli beslenme ile şekeri kontrol altına almanız mümkün kılınmıştır. Kronik şeker hastası olan kişilerin şeker seviyelerinin yükselmesinde tek değişken beslenme değildir. Beslenmeye ek olarak yükselmeye sebebiyet verebilecek birçok farklı alternatifin bulunduğu da belirtilmelidir.

Şeker hastalığı tedavisi sırasında bu hastalığın etkilerinin ve belirtilerinin kalıcı olarak ortadan kaldırılması gibi bir fırsatın olmadığının da ayrıca vurgulanması gerekmektedir. Şeker hastalığına karşı ne derece dikkatli olursanız elde edeceğiniz sonuç da o kadar verimli olacaktır. En ufak bir belirtiyi dahi gözden kaçırmamanız gerekmektedir.

Şeker Hastalığını Yenmek İçin Ne Yapmalı?

Şeker hastalığı tedavisi sırasında alınan ilaçlara ek olarak olabildiğince stres faktörlerinden de uzak durulması gerekmektedir. Şeker hastalığının tetiklenmesi ile stresin de yakından ilişkili olduğunun ayrıca bildirilmesi gerekmektedir.

Şeker hastalığını yenmek için çaba sarf eden kişilerin özellikle stresin yanı sıra beslenme adımlarına da dikkat etmeleri gerekir. İnsülin salınımını direkt olarak etkileyecek olan besinleri çok daha temkinli tüketmeniz gerekmektedir. Bu alanda bir diyetisyenden yardım almanız sizin için çok daha verimli olacaktır.

Şeker Hastalığı İlaçsız Tedavi Edilir Mi?

Şeker hastalığı tedavisi sırasında doktorunuz tarafından size önerilen ilacın eksiksiz bir biçimde ve düzenli aralıklar ile kullanılması gerekmektedir. İlaçsız tedavi olmayacaktır. Sizin sadece doğal yöntemleri bir yardımcı unsur olarak tedavi sürecine entegre etme imkanınız olacaktır. Bu aşamada özellikle maydanoz suyunun büyük dengeleyici bir role sahip olduğunun belirtilmesi gerekir. Maydanoz ve limon kürü uygulayarak şekerinizi büyük ölçüde kontrol altına alabilirsiniz.

Şeker hastalığı ilaçsız tedavi için ilaçlarınızı bırakarak sadece doğal yöntemlerden yana tercihi kullanmanın mantıklı olmayacağını ve tedavinin yarıda bırakılmasının vücudunuzda büyük hasarlara sebebiyet verebileceğini de belirtmek gerekmektedir.

Şeker Hastalığı İlaçsız Nasıl Geçer?

Şeker hastalığı tedavisi sırasında kişilerin ilaçlarını kullanmanın yanı sıra doktorlarının da onayı ile beraber maydanoz küründen istifade edebilmektedir. Maydanoz kürünün yanı sıra kişilerin beslenme düzenlerine de dikkat etmeleri gerekir. Klasik olarak tavsiye edilen 3 beyazdan uzak durma kuralı şeker hastaları için kesinlikle geçerliliğini korumaktadır.

Şeker hastalığı ilaçsız olarak tedavi edilebilen ya da kendi kendine geçebilen bir rahatsızlık değildir. Bunun için düzenli olarak doktor kontrollerine gitmeniz gerekmektedir. Eğer doktorunuz onay verirse şeker ilaçlarınızın yanı sıra bir de bu doğal alternatiflerden istifade etme hakkınız olacaktır.

Şeker Hastalığı Tedavisi; Şeker Hastalığı Diyetle Geçer Mi?

Şeker hastalığı tedavisi sırasında beslenme düzenine oldukça dikkat etmelisiniz. Başlangıç aşamasında şekerden olabildiğince uzak durmalısınız. Bu şamada ilk olarak hayatınızdan rafine şekeri çıkartmanız gerekmektedir. Şeker ihtiyacı hissettiğiniz zaman doğal şeker kaynakları olan meyvelerden istifade edebilirsiniz. Bu aşamada da porsiyon bakımından oldukça dikkatli olmanız gerekir. Yüksek oranda şeker içeren karpuz ya da kiraz gibi meyvelerin büyük porsiyonlarda tüketilmesinin şeker dengenizi bozabileceğini de unutmamalısınız. Asitli içeceklerden uzak durmalısınız. Sizin şekerinizin birden artmasına neden olacak besinlerden uzak durmanız sizin için çok daha mantıklı olacaktır.

Şeker hastalığı diyet ile dengelenebilmektedir. Şeker hastalığı diyet ile tamamen tedavi edilemeyecektir. Vücudunuzda şeker dengenizi etkileyecek tek şey beslenme olmadığı için sadece beslenmenizi kontrol altına alarak bu tür bir kalıcı tedavi uygulanması söz konusu olmayacaktır. Kişilerin vücudunda bulunan bir enfeksiyonun dahi direkt olarak tüm şeker dengesini alt üst edebileceği ve hatta komaya dahi sebebiyet verebileceğinin unutulmaması gerekir.

Şeker Hastalığı Tedavisi; Kilo Verince Şeker Hastalığı Geçer Mi?

Kilo verince şeker hastalığı kilo ile yakından ilişkilidir. Kilolu olan kişilerin öncelikli olarak insülin direnci daha sonrasında da şeker rahatsızlığı ile karşılaşmasının oldukça olası bir sonuç olacağının belirtilmesi gerekir. Kişilerin şeker hastalığı ile mücadele etme sürecinde kesinlikle kilo kontrolüne dikkat etmeleri istenmektedir.

Şeker Hastalığı Tedavisi; Tip 2 Diyabet Diyetle İyileşir Mi?

Tip 2 diyabet diyet ile olabildiğince net şekilde kontrol altına alınabilmektedir. Fakat yüksek seviyede seyreden şeker hastalığının sadece diyet ile ve beslenmeye dikkat ederek aşılacağını düşünmek mümkün değildir. Sadece bir destekleyici unsur olarak diyetin hayatınıza dahil edilmesi gerekmektedir. Genel sağlığınızın korunması için de bu konuda bir adım atmış olursunuz.

Tip 1 diyabet nedir?

Tip 1 diyabet yaşam tarzı ile alakalı değildir, kişilerin kendi otoimmün sistemlerinin insülini düzenleyen vücut mekanizmasına saldırması ile bu süreç başlamaktadır.

Sadece diyet ile şeker hastalığı tedavi edilebilir mi?

Sadece diyet ile şeker hastalığının tedavi edilmesi mümkün olmayacaktır.

Şeker hastalığı tedavisinde iinsülin kullanım dozuna nasıl karar verilir?

Kişilerin hem açlık hem de tokluk şekerleri ölçülür. Bunun sonrasında doza karar verilir.

İlginizi Çekebilir;

Covid-19 Şeker Hastası Kaç Günde İyileşir?

Doğal Yöntemle Şeker Nasıl Düşürülür?

Diyabete İyi Gelen Besinler | Ne İyi Gelir?

Şeker Düşmesine İyi Gelen Yiyecekler | Ne Yenir?

Covid-19 Şekeri Yükseltir Mi?

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM
Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.