Mastit Tedavisi | Mastit Olan Memeye Ne İyi Gelir?

19.09.2021
756
Mastit Tedavisi | Mastit Olan Memeye Ne İyi Gelir?

Mastit Tedavisi; Meme üzerinde ağrı, kızarıklık, şişlik gibi durumların ortaya çıkmasına mastit adı verilir. Bir tür iltihaplanma olarak tanımlanır. Genellikle bunun görülmesinin sonrasında enfeksiyon da söz konusudur. Özellikle çok sık bir biçimde emziren kadınlarda görülürken; gerek erkeklerde gerekse emzirmeyen kadınlarda da ortaya çıkabilmektedir. Mastit tedavisi, kesinlikle doktor gözetiminde yapılmalıdır.

Mastit Geçmesi İçin Ne Yapılmalı?

Mastit geçmesi için yapılması gerekenler şöyledir;

  • Mastit tedavisi kapsamında özellikle antibiyotik kullanımı oldukça yaygın olmasıyla dikkat çeker. 10 ya da 14 gün süren bir süreç söz konusudur. Doktor gözetiminde kesinlikle olmalıdır.
  • Ağrı kesicileri de unutmamak gerekiyor. Yine bu ilaçların doktorun reçete etmesiyle alınması temel bir kuraldır.
  • Emzirme pozisyonunu değiştirmek işe yaramaktadır. Birçok uzman tarafından tavsiye edilir.
  • Kişisel bakım büyük önem arz eder. Buna göre gün içinde en az 1.5 litre su tüketilmelidir. Bunun yanı sıra dinlenmek, tedavi kapsamında yapılmalıdır. Emzirme söz konusu değilse bu işlemi mutlaka elle gerçekleştirmek önemli bir detaydır.

Mastit Olan Memeye Ne İyi Gelir?

Mastit olan memeye iyi gelen şeyler arasında; emzirmenin devam ettirilmesidir. Her ne kadar bazı ilaçlar söz konusu olsa bile bunun Mastit tedavisi kapsamında kesin bir sonuç vermediğini bilmek gerekmekte. Bunun yanı sıra göğüs pompasının kullanılması da opsiyonların içindedir. Fakat bunu abartmamak mühimdir.

Özellikle en çok yapılan hataların başında memenin çekilmesi gelmektedir. Böyle bir şeyin olması halinde vücut içindeki süt kanallarında gerekli sütün bulunmadığı söylenmiş olur. Böylelikle ilgili sorunun büyümesi ihtimaller dahilindedir.

Mastit Tedavisi; Mastit Evde Nasıl Tedavi Edilir?

Mastit evde tedavisi konusunda tavsiye edilen uygulamalar şöyledir;

  • Bunların başında her zaman ilk sırada çok sık bir biçimde emzirmek gelmektedir. Böylelikle ağrıdan kurtulmak mümkün olacaktır.
  • Bunun yanı sıra dinlenmek kesinlikle unutulmaması gereken bir uygulamadır. Dinlenme sürelerini uzun tutmak mühimdir.
  • Mastit nedeniyle ağrı veren memeye bir takım uygulamalar yapılmalıdır. Bu hem kuru sıcak hem de ıslak olabilmektedir. Sonuç alabilmek adına bunu düzenli bir biçimde gerçekleştirmek mühimdir.
  • Özellikle dar kıyafetlerin seçilmesi ve giyilmesinin bu rahatsızlık üzerinde tetikleyici bir etkisi mevcuttur. Bundan kaçınmak tavsiye edilen bir diğer Mastit tedavisi yöntemi olarak karşımıza çıkar.
  • Masaj yapmak da işe yarar. Bunu hem emzirme öncesinde hem de emzirme sonrasında gerçekleştirmelisiniz. Problemin olduğu bölge üstünde yapılmalıdır.

Mastit Kendiliğinden Geçer Mi?

Mastit kendiliğinden geçen bir hastalık olsa da bu her durum için kesinlikle söz konusu değildir. Buna göre özellikle kitlelilerin çok ufak olduğu hallerde sorunun ortadan kalkması kendiliğinden mümkündür. Tabi böyle hallerde Mastit tedavisi kapsamında destekleyici bazı şeylerin yapılması önem arz eder. Bunlar ağrı kesici ilaçların kullanılması ve antibiyotiklerin tercih edilmesi şeklindedir. Ancak her mastit için aynı durumun geçerli olmadığını bilmek mühimdir.

Mastit Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Mastit tedavi edilmemesi halinde birtakım sorunlar ortaya çıkar. Bunlar şöyledir;

  • Mastit tedavisi, rahatsızlığın fark edilmesinden hemen sonra bir an önce başlamalıdır.
  • Aksi halde memenin ilgili bölümünde apse olarak bilinen bir durum ortaya çıkar.
  • Apselerin cerrahi müdahale sonrasında alınması söz konusu olabilmektedir.

Bu yüzden tedavi konusunda opsiyonlar denenmelidir. İşinde uzman olan bir doktordan bu konuda profesyonel yardım almak mühimdir.

Mastit Tedavisi; Mastit İlaçsız Geçer Mi?

Mastit ilaç kullanmadan geçebilmektedir. Ancak bunun için kesinlikle hem teşhisin yapılması hem de doğru olarak tanımlanmış Mastit tedavisi kullanılmalıdır. Her şeyden önce bunun farklı türlerinin olduğunu bilmek gerekmektedir. Bir kısmı hamilelik sırasında ortaya çıkarken bazılarında ise hamilelik dışında görülmesi söz konusudur. İlgili bölgede genellikle; kızarıklık, ağrı, elle dokununca hissedilen bir kitle, bölgesel olarak tanımlanan ısınma, apse görülebilir. Antibiyotikler bu noktada kullanılır. İlaçsız şekilde böyle bir çözüm yolu mevcuttur.

Meme başında görülen bu apselerin tedavisinde birtakım ilaçların yanı sıra aynı zamanda yöntemlerin de tercih edildiğini görmekteyiz. Drenaj bunlardan birisidir. Cerrahi abse drenajı adı verilmektedir. Artık ileri derecede olanlarda ise durum süt kanallarının çıkarılmasına kadar gidebilmektedir. İşte tüm bunlardan dolayı ilk olarak teşhisin doğru şekilde koyulması ve aynı zamanda buna göre bir tedavi yönteminin seçilmesi mühimdir.

Mastit Tedavisi; Mastit Kansere Yol Açar Mı?

Mastit ve meme kanseri ilişkisi en çok merak edilen konuların başında geliyor. Bu noktada yapılmış olan araştırmalara baktığımız zaman mastit kaynaklı kanserlerin görüldüğünü söylemek yanlış olacaktır. Yeterli bilimsel veriler söz konusu değildir. Ancak bazı hastalarda hem mastit hem de meme kanseri görülebilmektedir. Bunun birden çok örneği vardır.

İşte bu yüzden yapılması gereken şey ise ilgili rahatsızlık durumu ortaya çıktığı zaman profesyonel olarak tanımlanmış Mastit tedavisi yöntemlerini kullanmaktır. Bunlar aşama aşamadır. Ağrı kesini kullanımı ilk sırada gelir. Bunun yanı sıra özellikle antibiyotikler de doktorlar tarafından reçete edilmektedir. Çok ilerlemiş olan vakalarda ise genellikle cerrahi müdahale öne çıkar. Bunlara göre hareket edilmelidir.

Mastit nedir?

Mastit özellikle emziren annelerde görülen bir iltihaplanmadır.

Mastit tedavisi nasıldır?

Mastitin tedavisi antibiyotik ve ağrı kesici ilaçlarla mümkündür. Ancak ilerlemesi halinde cerrahi müdahale gerekebilir.

Mastit kendiliğinden geçer mi?

Mastit türleri farklılık arz eder ve bunların bir kısmı kendiliğinden geçmektedir.

İlginizi Çekebilir;

Biberiye Ve Kekik Yağı Faydaları

Göğüs Büyüten Doğal Yağlar

Atom Tedavisi

Başarısız Kanal Tedavisi Belirtileri

Egzama Tedavisi

BİR YORUM YAZIN

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.

Sitemizde yer alan içeriklerin izinsiz kullanılması yasaktır.